Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Нерадни дани у Републици Српској су 1. и 2. јануар – Нова година, 6. и 7. јануар – Бадњи дан и Божић  и 9. јануар – Дан Републике Српске.

 У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Према градској Одлуци о радном времену у дане републичких празника дужни су да раде: здравствене установе, апотеке и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом, превоз путника, предузећа за одржавање путева и ватрогасна јединица. У овим предузећима, установама и организацијама обавезно је организовање рада и дежурства у обиму потребном за функционисање њихове основне дјелатности и за пружање неопходних услуга грађанима.

Градском Одлуком дефинисано је да у дане републичких празника 1. 2. и 9. јануара до 15:00 сати могу да раде продајни објекти претежно прехрамбене робе, као и киосци за продају штампе, бутици, продавнице цвијећа, фризери и услужне дјелатности, радионице одржавања и поправке моторних возила.

Све врсте угоститељских објеката у обавези су да у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације раде са ограниченим радним временом од 06:00 до 22:00 часа.

У дане вјерских празника 6. и 7. јануара сва правна лица и предузетници могу да раде у складу са радним временом за редовне радне дане.

Pin It on Pinterest

Share This