Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Народна библиотека Зворник у 2021. години
Народна библиотека Зворник у 2021. години

Бројним активностима зворничка Народна библиотека у току 2021. године обиљежила је значајне датуме, истовремено приближавајући ову установе и књиге Зворничанима, прије свега најмлађима. Прослављен је и велики јубилеј – 75 година постојања, те набављен значајан број књига.

Пригодним манифестацијама обиљежени су међународни дани читања наглас, поезије, књиге за дјецу, књиге и ауторских права, умјетности, Дан побједе над фашизмом, Међународни дан писања писама, Међународни дан писмености, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, Европски дан језика, Дјечија недеља. Поводом Међународног дана даривања књига поклонили су 285 књига новоформираној библиотеци Студентског дома у Фочи, а у оквиру обиљежавања Међународног дана матерњег језика потписали су Споразум о сарадњи са Библиотеком Вуковог завичаја из Лознице.

У библиотеци су реализоване активности и за Међународни дан жена,  док су поводом Дана града Зворника спроведени ликовни конкурс „Мој Зворник“, виртуелни обилазак музејске збирке путем зум апликације, као и онлајн изложба посвећена историји града.

Организована је и манифестација „Дани Марка Марковића“, те у  оквиру пројекта „Шест деценија од смрти зворничког Страдиварија“ презентација о Николи Васићу у свим основним и средњим школама на подручју града, а у оквиру програма „Важни датуми у седмици иза нас“ израдили су 29 видео снимака. У оквиру издавачке дјелатности библиотеке свјетлост дана угледале су четири књиге.

Уприличене су промоције књига, организоване радионице програмирања за све узрасте на којима је било преко 50 учесника. Реализован је и програм „Седмице националних књижевности“ са представљањем француске, њемачке, шпанске, италијанске, енглеске, америчке, југословенске и руске књижевности.

Током године имали су акције бесплатног учлањења и уписа по промотивној цијени.

У години која је завршена дигитализовали су дио Завичајне збирке, реновирали  поткровље,  те опремили канцеларије са столовима и  полицама.