Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » На Улицама за предшколце отворено припремно одјељење

На Улицама за предшколце отворено припремно одјељење

05.10.2020.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић озваничио је данас на Улицама почетак рада припремног одјељења са 21 предшколцем које је у овој мјесној заједници први пут формирано.

Пројекат припремних одјељења који у потпуности финансира Град Зворник, а реализује га већ шесту годину заредом у сарадњи са Дјечијим вртићем „Наша радост“, бесплатан је за родитеље.

„Ово је један вид образовања са којим се Зворник сврстао раме уз раме са развијеним срединама у свијету,  јер оно што смо ми постигли у предшколском образовању може да се мјери са земљама  Скандинавије. Ми смо омогућили да свако наше дијете предшколског узраста у свакој мјесној заједници добија прилику да буде обухваћено припремним одјељењима. Гдје год имамо имамо зграду основне школе или погодан простор у свакој нашој мјесној заједници омогућили смо дјеци да у свом мјесту похађају предшколску наставу како би се што лакше адаптирали на полазак у школу и то је значајан резултат у оквиру наше популационе политике. У ову сврху Град Зворник издваја значајна средства и то ћемо чинити и убудуће, јер оно за шта се треба борити и што свему даје смисао у животу су наши најмлађи и све ћемо чинити да им створимо још боље услове за њихово образовање, живот и касније запошљавање.“

 Градоначелник који је предшколцима уручио пригодне поклоне, додао је и да отварањем припремног одјељења на Улицима, родитељи више неће морати да возе своју дјецу до Челопека.

Директор вртића Вукомир Станковић који се у име родитеља, дјеце и своје име, захвалио Градској управи, градоначелнику Стевановићу, као и његовом замјенику Бојану Ивановићу, напоменуо је да је ове године формирано 15 група са око 250 дјеце.

Он је истакао да је циљ ових одјељења што боља припрема дјеце за полазак у школу и њихова социјализација.

Pin It on Pinterest

Share This