Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » На Глођанском брду служен парастос за 126 убијених бораца ВРС и цивила

На Глођанском брду служен парастос за 126 убијених бораца ВРС и цивила

07.11.2021.

Парастосом, полагањем вијенаца и паљењем свијећа на Глођанском брду код Зворника јуче је обиљежено 29 године од страдања 126 бораца Војске Републике Српске и цивила.

Предсједник Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске Данијел Стакић  истакао је да је убиство 126 припадника Војске Републике Српске од којих се осам још увијек тражи, тежак терет за њихове породице које ће заувијек носити у свом срцу.

Стакић је нагласио да је 126 бораца и цивила погинуло у нападу такозване Армије БиХ, те изразио жаљење што Суд Бих не отвара овај предмет како би дао одговор на овај злочин.

Предсједник Борачке организације града Зворника Лазар Ристић подсјетио је да су жртве мучене и убијене на најсвирепији начин.

„Од тада до данас предмет чека на покретање и утврђивање одговорних. Селективно се ради, суди се само Србима, али то није пут до помирења.  Оно што ми можемо јесте да чувамо сјећање на њих и сваке године дајемо помен страдалима.“

Поубијани и нестали борци на Глођанском брду били су припадници Зворничке и Шековачке бригаде Војске Републике Српске.

Парастос је служило мјесно свештенство, а вијенце су положили породице погинулих бораца, представници удружења и организација Зворника и Шековића проистеклих из рата, градоначелник Зворника и предсједници општина Шековићи и Осмаци, те представници Трећег пјешадијског пука Војске Републике Српске и Полицијске управе Зворник.

Годишњица страдања на Глођанском брду обиљежена је уз поштовање закључка Републичког штаба за ванредне ситуације за спречавање ширења вируса корона.    

Pin It on Pinterest

Share This