Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Поменом и полагањем вијенаца данас је на Глођанском брду обиљежено 28 година од страдања 126 припадника Војске Републике Српске и цивила које су 6. новембра 1992. године на свиреп начин убили припадници тзв. Армије БиХ. Обиљежавање годишњице организовано је у ограниченом броју присутних у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и мјерама које су на снази.

Секретар зворничке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Миливоје Марковић рекао је да се овај злочин не смије заборавити, те прозвао Тужилаштво и Суд БиХ јер још увијек нико није кажњен.

„Стојимо на овом мјесту 28 година и причамо о овом стравичном злочину, а болна чињеница за све породице и све Србе је да још нико није одговарао и нико није осуђен и да се још увијек трага за осам несталих припадника Војске Републике Српске.“

Свештеник Мићо Бабић рекао је да је помен служен на мјесту страдања и мјесту незаборава.

„Чинимо нешто на шта смо дужни, на шта смо завјетовани, чак и у ова тешка времена када није препоручљиво окупљати се, али уз поштовање свих мјера. Не треба заборавити да је овдје 126 војника, међу њима и младића и цивила страдало на најмонструознији начин, а да нема ни до данас одговорних за тај злочин. Њихова жртва треба свима нама да буде опомена да се никада више тако нешто не деси и да у срцима својим, као хришћани, пробамо наћи опрост, али никада не смијемо заборавити.“

Вијенце на спомен обиљежје положиле су породице погинулих бораца, градоначелник Зворника Зоран Стевановић, представници Полицијске управе Зворник, борачких организација Зворника и Шековића, зворничке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Ветерана Републике Српске.

Pin It on Pinterest

Share This