Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » На Ђурђев Граду почело обиљежавање славе града

На Ђурђев Граду почело обиљежавање славе града

08.08.2022.

Светом литургијом у Храму Свете Петке Трнове на Ђурђев Граду јутрос је почело обиљежавање славе града Зворника.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић поручио је да слава и јесте да се чува традиција, да се чува породица, те да су сви људи који живе на простору нашег града и који имају везе са нашим градом дио наше породице.

„И концепт Зворничког љета и обиљежавања славе града, Свете Петке Трнове, јесте да се скупимо са свих страна гдје год да смо, да се видимо, да размијенимо нека искуства, да сретнемо нама драге људе. Мислим да је и ове године Зворничко љето у потпуности успјело, кад посматрамо са те стране. Продефиловало је поред Дрине и кроз сам град, рекао бих, више десетина хиљада људи. Тако ће бити и вечерас, а, опет, по традицији, јутрос смо овдје,  јер обиљежавање наше славе увијек почињемо у овој цркви на Ђурђев Граду, а наставићемо и у поподневним сатима вечерњом службом, свечаном литијом коју ће предводити епископ Фотије, поменом погинулим борцима и ломљењем славског колача.“

Градоначелник је Зворничанима честитао славу града, Свету Петку Трнову, уз поруку да ширимо позитивну енергију, да се више боримо за опште добро и да вјечно живимо у слози и љубави на овим просторима.  

Свету литургију служио је Архимандрит Нектарије, игуман манастира Папраћа, уз саслужење локалног свештенства.

И Храм на Ђурђев Граду данас је прославио своју крсну славу. Кумови славе ове године били су Александар Крсмановић и Иван Поповић, а следеће године биће Вељо Тијанић и Стефан Јањић.

Pin It on Pinterest

Share This