Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » М:тел у Зворнику представио паметна рјешења

М:тел у Зворнику представио паметна рјешења

07.04.2023.

Представници Градске управе, јавних институција и зворничких предузећа присуствовали су презентацији телекомуникационих услуга компаније М:тел под називом: Паметни град, Паметна кућа и зграда.

Паметни град односно „Smart City” је рјешење намијењено градским управама, које има за циљ да комуналну инфраструктуру на нивоу једног града повеже у један систем за надзор, мјерење и управљање, како би се повећала ефикасност локалних пружалаца услуга. Паметна кућа и зграда су рјешења намијењена инвеститорима, али и крајњим корисницима. Поменута рјешења омогућавају контролу стамбеног простора путем паметног телефона или уређаја базираног на веб претраживачу.

Град Зворник је у Стратегији интегрисаног развоја предвидио развој и примјену паметних рјешења и принципа паметног града. Град је, такође, укључен у пројекат  „Паметни градови–ка дигиталној трансформацији градова у Босни и Херцеговини“, чији је циљ унапређење капацитета изабраних јединица локалне самоуправе за процесе модернизације услуга уз помоћ технологије и кориштење концепта и рјешења паметног града.

Pin It on Pinterest

Share This