Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Зворник,21.03.2020.

Од 16.03.2020. године донешене су нове ригорозније мјере тако да су сва лица која су до тада била под здравственим надзором стављена у самоизолацију. Од тог дана лицима у самоизолацији није дозвољено кретање, а обавезно је јављање телефоном надлежном епидемиологу.

Према ријечима епидемиолога Дома здравља Зворник др Цвијете Остојић-Васић та мјера самоизолације значи следеће: „Од момента када пређете границу и добијете рјешење јављате се у Хигијенско-епидемиолошку службу да дате своје податке. Ви од тада морате бити у строго одвојеној просторији у вашем дому, морате имати одвојен прибор за одржавање хигијене и за исхрану, простор мора бити провјетраван, а хигијена простора мора се одржавати редовно. Уколико морате доћи у просторију гдје су остали чланови домаћинства, важно је да ставите маску или пешкир преко лица“.

Возачи у међународном транспорту су у нешто измјењеним мјерама самоизолације, али су у сталном контакту са Хигијенско-епидемиолошком службом.

„На уласку у земљу возачи добијају рјешење од Републичког инспектора и јављају се Хигијенско-епидемиолошкој служби. Обавезни су да се придржавају мјера самоизолације све док бораве у мјесту пребивалишта. Чак и када крену да возе и налазе се у другој држави, дужни су да се јављају епидемиологу тих 14 дана да можемо да пратимо њихово стање,“ истакла је доктор Остојић-Васић.

Контролу над изолованим лицима врши Комунална полиција и Полицијска управа града Зворник. Непоштовање ове наредбе биће строго санкционисано.

Pin It on Pinterest

Share This