Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У радној посјети Зворнику данас је боравила  министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић која је разговарала са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем о реализацији пројеката, о утицају вируса корона на привредни амбијент и стање у  буџету, те другим актуелностима.

Она је поручила да јој је увијек задовољство да сарађује са Зворником. Додала је да у нашем граду увијек има доста пројеката који се раде зато што је менаџмент Зворника на челу са градоначелником Стевановићем проактиван, увијек иде у сусрет проблемима, рјешава их и зато је остварен јако велики напредан.

„Посебно ми је драго што и у Зворнику није смањен број радника због вируса који је, заиста, направио велике проблеме и буџету Републике Српске и буџетима у локалним заједницама. Надамо се да ћемо ову годину успјешно завршити и креирати буџет за идућу годину. Наравно и да ћемо средства за реконструкцију зграде Суда у Зворнику резервисати и бићемо и у наредној години заједно са Зворником у свим тешким и у лепим ситуацијама и помагаћемо једни друге – рекла је Видовић.

Градоначелник је рекао да је главна тема разговора била непотрошена средства за реконструкцију зграде Основног суда.

„Технички проблеми које смо имали све ово вријеме нису дозволили да се средства предвиђена за трошак са те позиције у овој години искористе па је наша молба према министру била да се та средства резервишу за идућу годину, јер ћемо са реализацијом тог пројекта дефинитивно кренути на прољеће. Разговарали смо и о осталим пројектима који се тренутно раде у Зворнику, о неким нашим плановима, о утицају короне на привредни амбијент, на приходе у нашем буџету, о потреби за ребалансом и о свим оним проблемима који су нас снашли у овој ситуацији. Некако смо данас јачи, имамо више информација, храбрији смо, очекујемо да ће се и ова буџетска година завршити како треба, а идућу да започнемо као успјешну.“

Градоначелник је појаснио да је вриједност укупног пројекта за доградњу просторија за суд око 2.000.000 КМ, те да је у овој години требало потрошити половину тих средстава, а како нису, са министром Видовић је договорено да та позиција остане за идућу годину.

Говорећи о утицају вируса корона на зворничку привреду, он је саопштио да је тренутно  најизраженији проблем у индустрији обуће гдје су уговори отказани, а потписивање нових се  очекују у децембру. Због тога је тренутно преко 400 радника на чекању.

„Све остале фабрике се носе са проблемом, редовно се исплаћују плате и доприноси, не смањује се број радника у нашем граду, ако изузмемо ове који  су тренутно на чекању. Сматрам да се Зворник и наша привреда у овој фази борбе са вирусом корона изборила у економском  погледу.   

Pin It on Pinterest

Share This