Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Министар Стојичићева и замјеник градоначелника Ивановић у посјети СШЦ „Петар Кочић“

Министар Стојичићева и замјеник градоначелника Ивановић у посјети СШЦ „Петар Кочић“

31.01.2023.

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић и замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић данас су се у зворничком Средњошколском центру „Петар Кочић“ упознали са током радова на реконструкцији школског ресторана.

Радови се одвијају кроз ИПА прекогранични пројекат између Србије и БиХ  „Здрави и безбједни гастрономски производи као потенцијал за ново запошљавање младих“ који финансира Европска унија, а радове суфинансира градски буџет.

Замјеник градоначелника Ивановић рекао је да је СШЦ „Петар Кочић“ кроз свој активизам обезбједио опрему за ђачки ресторан у вриједности од 35.000 евра, а да  Град Зворник из буџета обезбјеђује средства у истој висини за реконструкцију и адаптацију просторија гдје ће бити ђачки ресторан.

 „Град Зворник у континуитету издваја значајна средства за образовање путем инфраструктурних пројеката, програма и других активности које се финансирају из буџета града. Примјера ради, у протекле двије године урађене су три школске фискултурне сале, те купљене просторије за проширење капацитета Дјечијег вртића „Наша радост“ и  то је један од доказа колико Град води рачуна о образовању дјеце и младих људи.“

Замјеник градоначелника је додао да све то не би било могуће урадити без подршке Владе Републике Српске, Федералног министарства за избјеглице и расељена лица, донатора међу којима је господин Вуковић из МЗ Тршић који је издвојио значајна средства за фискултурну салу у тој мјесној заједници.

Министар Стојичићева је оцијенила да је ова зворничка школа примјер добре праксе када је ријеч о средњем стручном образовању.

„Данас смо разговарали са свим директорима школа ове регије са акцентом на инфраструктуру, као и на сарадњу са локалним заједницама и привредницима што се посебно односи на средње школе.“

Стојчићева је поздравила начин на који је СШЦ „Петар Кочић“ прибавио средства за ђачки ресторан, као и њихову сарадњу са Градом Зворником што, како је нагласила, треба да служи као примјер за многе градове и општине у Републици Српској.

Директор СШЦ „Петар Кочић“ Биљана Писић рекла је да им посјета министра причињава велико задовољство, те да се десила у правом тренутку, јер су у току радови на адаптацији простора за ђачки ресторан.

„Желим да истакнем да добра сарадња Републичког педагошког завода, ресорног министарства и локалне заједнице резултира успјехом самих школа.“

Кроз пројекат прекограничне сарадње обезбијеђена је комплетна опрема и инвентар за ресторан, након чега су почели радови на уређењу самог простора.

У што скорије вријеме требало би да буду урађени груби грађевински радови, засебни улази из дворишта, уређење подова, постављање керамике, инсталација, дојавних система за пожаре, улазних степеница и свих других радова који су предвиђени пројектом.

Комплетна опрема је допремљена у школу и биће урађени посебно ресторански, а посебно кухињски дио. Овај простор биће, између осталог, изузетно важан за практичну наставу.

Pin It on Pinterest

Share This