Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Милица Драгичевић – дијете зворничке кошарке и спортисткиња у успону  

Милица Драгичевић – дијете зворничке кошарке и спортисткиња у успону  

31.08.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић организовао је пријем за Милицу Драгичевић, младу кошаркашицу из Зворника, која је недавно као чланица У16 репрезентације Србије играла на Европском првенству у Турској. Према ријечима градоначелника Ивановића Зворник је град у коме је све више спортских талената, а Милица је један од њих. Уједно ово је доказ да се са младима добро ради и да не изостаје подршка града.

 „Данас имамо част да угостимо једну од најбољих спортисткиња града Зворника, нашу Милицу Драгичевић, кошаркашицу, која је своје прве спортске кораке направила у кошаркашком клубу Зворник баскет, а наставила у КК Бановићи. Ове године играла је за репрезентацију Србије од 16 година. То су све аргументи и чињенице, који говоре о каквом спортисти се ради. Нашој Милици желим сву срећу и успјех у каријери. Надамо се да ће је повреде заобићи, а за њене резултате не бринемо. Она ће их сигурно постићи. И још једном велика захвалност за све ово што је до сад постигла у својој каријери, а то је да је поред успјеха који је остварила, промовисала и спорт, женску кошарку, а и свој град Зворник,“ истакао је градоначелник Ивановић у свом обраћању Милици.

Милица Драгичевић има 16 година и учествовала је на Европском првенству у кошарци, које је недавно одржано у Турској.  

 „Своје прве кошаркашке кораке сам направила у Зворник баскету, а онда сам  прешла у Женски кошаркашки клуб Бановићи, гдје сам наставила свој даљи развој. Ово љето сам наступала за репрезентацију Србије, и за мене је то био велики успјех, а уједно и круна мог досадашњег рада. Жељела бих овом приликом да се захвалим свима на подршци, а посебно мојим родитељима,  Граду Зворнику и тренерима у Бановићима,“ рекла је Милица Драгичевић.

Драгичевићева је истакла да јој је циљ да настави овим темпом и направи још искорака у својој спортској каријери. Град Зворник кроз различите програме финансира одласке спортиста на такмичења, подржава турнире и  унапређује спортску инфраструктуру у континуитету.

Pin It on Pinterest

Share This