Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Матурантски дефиле украсио главну градску улицу у Зворнику

Матурантски дефиле украсио главну градску улицу у Зворнику

27.05.2024.

Једна од најљепших зворничких традиција, дефиле матураната средњих школа главном градском улицом ни ове године није изостала. У овогодишњем дефилеу од зграде Градске управе до Касине учествовала су 402 матуранта из Средњошколског центра „Петар Кочић“ и Техничког школског центра, који су обиљежили крај свог средњошколског образовања. Ученицима генерације и „вуковцима“ уручене су дипломе и пригодне награде.

Бројни грађани, родитељи и родбина окупили су се како би им пружили подршку и пожељели успјех у даљем животу. Срећу, здравље, успјех и да остваре своје снове пожелио им је и градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

„Матурантима честитам завршетак средњошколског образовања. Честитам и њиховим професорима и родитељима који су им били највећи ослонац. Остварили су запажене резултате на које требају бити поносни. Матура је чин када праве искорак и улазе у свијет одраслих и одговорних људи. Желим им да буду храбри и упорни и да никада не одустају. Надам се да ће својим радом и трудом допринијети да наш град буде боље мјесто него што је данас. Градска управо је симболичним знаком пажње ове године свим матурантима омогућила бесплатну матурску прославу“ – поручио је Ивановић.

Пред зворничким матурантима су нови изазови, нова животна раздобља. Стечено знање им је ,кажу, добра основа да упишу жељени факултет. Дружења, пријатељства, сузе и смијех, али и незаборавне успомене током школовања остаће у срцима заувијек. Потврђује то и ученик генерације Средњошколског центра „Петар Кочић“ Његош Видовић.

„Данас окончавамо дио живота који сви памте, доба искреног дружења, доба безбрижности, остају успомене које ћемо памтити. Хвала професорима што су несебично дијелили своје знање, што су увијек били спремни да помогну“ – истакао је Видовић.

Испраћајући још једну генерацију ученика, директори двије зворничке средње школе истичу да се ради о генерацијама које су својим радом и знањем на бројним такмичењима на најљепши начин представљале Зворник.

„Ово је најсвечанији дан. Мислим да је ово једна сјајна генерација, да су показали доста знања и вјештина у свом школовању и сигуран сам да од њих можемо очекивати много у будућности“ – поручио је директор Техничког школског центра Горан Грујић.

„Кроз средње образовање постали су зрелији, оплеменили су свој ум и проширили видике. Професори су на најбољи начин организовали њихово вријеме и трудили се да им пруже квалитетно знање, али и да у њима пробуде хуманост, емпатију и љубав уопште“ – поручила је Биљана Писић директор Средњошколског центра „Петар Кочић“.

Зворник је испратио још једну генерацију матураната са жељом да им се остваре животни циљеви, да својим радом, знањем и упорношћу превазиђу животне изазове и на најбољи начин искористе стечено знање.

Pin It on Pinterest

Share This