Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Матуранти прославама обиљежили крај средњошколског образовања

Матуранти прославама обиљежили крај средњошколског образовања

27.05.2023.

У Зворнику је синоћ матурске прославе имало 413 младих Зворничана који су у школској 2022/23 години завршили средњошколско образовање.

За разлику од претходних година изостало је оно што матурске вечери чини посебним, а то је свечани дефиле матураната обје зворничке средње школе главном градском улицом, због кише која је падала у вријеме када је шетња била планирана. Нису се окупили ни на платоу испред Касине, а програм који је био предвиђен реализован је у угоститељским објектима гдје су млади имали организоване прославе које им је ове године платио Град Зворник.

Све то, наравно, није утицало на њихово расположење, те су се у лијепој атмосфери и весело опростили од средње школе.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић посјетио их је током њихових прослава, честитајући им завршетак средњошколског образовања и пожељевши срећу на њиховом даљем путу.

   „Драги матуранти, ви завршавате једно важно раздобље у вашим животима. Школски дани су иза вас и надам се да ће вам остати у лијепом сјећању, а да ће дани који су пред вама бити још љепши и бољи. За ваш досадашњи успјех заслужни сте ви, али и ваши родитељи, учитељи, наставници, професори који су се трудили да вам дају квалитетно образовање. Жао ми је што вечерас вријеме није дозволило ваш дефиле и да покажемо младост и љепоту нашег града. Град је на вас поносан и свима желим пуно здравља, среће и успјеха у вашим каријерама и животима уопште, а надам се да ћемо се увијек виђати лијепим поводима.“

Директор Техничког школског центра Горан Грујић рекао је да је ова генерација коју испраћамо броји 205 ученика, односно шест одјељења техничара и три одјељења заната.

„Почели су школовање у корони са разним епидемиолошким мјерама, али све су то успјешно прошли. Трудили смо се да им пружимо све оно што средњошколско образовање може дати. Сигуран сам да ће многи од њих постићи пуно успјеха у даљем школовању и раду.“

Директор СШЦ-а „Петар Кочић“ Биљана Писић поручила је да је данас наш град обогаћен љепотом и младошћу једне нове генерације која корача у живот.

„Кроз ваше средње образовање постали сте зрелији, оплеменили сте свој ум и проширили видике. Школа се трудила да вам пружи квалитетно знање, али и да у вама пробуди хуманост и многе друге значајне особине. Желим да будете одлучни, посебни и испуните све своје снове.

Прије почетка прослава директори школа су ученицима генерације четвртог степена Јелени Сандић (СШЦ „Петар Кочић“) и Јовани Марковић (ТШЦ) и трећег степена Ани Сикимић (СШЦ) и Филипу Божићу (ТШЦ), те за још 10 вуковаца уручили Вукове дипломе.

Pin It on Pinterest

Share This