Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » КУД „Свети Сава“ одржао концерт
КУД „Свети Сава“ одржао концерт

У оквиру Светосавске недеље вечерас је зворничко Културно умјетничко друштво „Свети Сава“ у Дому омладине одржало Светосавски концерт уз учешће око 60 чланова узраста од 13 до 31 године.

Предсједник КУД-а Драган Голић и умјетнички руководилац Славица Голић подсјетили су да  је овај концерт посвећен Светом Сави чије име носе традиционалан и за њих један од најзначајнијих. Истичу и да им причињава велику част када играју у свом граду.

„Као културно умјетничко друштво постојимо од априла 2004. године и од тада сваке године имамо  Светосавски концерт, или у склопу манифестације коју организује наш Град Зворник или самостално.  Концерт посвећен Светом Сави за нас је посебан и тако се и припремамо за њега, а осећамо и велику одговорност и због тога што носимо име највећег међу Србима – рекао је Драган Голић додавши и да  је неописив осјећај када играју пред својом публиком.

Вечерас су наступили Први, Припремни и Дјечији ансамбли са играма из Сарајевског поља, Црноречја, са Косова, из Шумадије и Лијевча поља, док је Јелена Јовановић рецитовала о Светом Сави.