Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Концертом Малог хора ОМШ завршена Светосавска недеља

Концертом Малог хора ОМШ завршена Светосавска недеља

27.01.2023.

Мали хор Основне музичке школе „Војин Комадина“ одржао је вечерас свој концерт чиме је завршена Светосавска недеља. Према ријечима проф. Дијане Зекановић, директора ове школе, од самог почетка хор изводи дјечије пјесме, али са великим акцентом на духовну музику. Вечерас су извели и  родољубиве пјесме, као и рецитације.

Мали хор броји 80 чланова, колико их је и наступило.

„Од Градске управе добили смо ту прилику и част да будемо дио светосавских свечаности и учествујемо у обиљежавању Светосавске недеље, а посебно нам је драго што је концерт одржан на сам празник Светог Саве. Наступ на овако предивној манифестацији која се у нашем граду одржава већ годинама нама је од великог значаја. Драго ми је што смо је и ми, надам се, увеличали нашим  концертом, пјесмом и дјечијим осмјехом и што смо једни од чувара успомена на Светог Саву.“

Мал хор је наступио под диригентском палицом проф. Дијане Зекановић и уз клавирску пратњу проф. Желимирке Маловић.

Данас је у овој, као и основним школама „Свети Сава“, „Десанка Максимовић“, „Никола Тесла“, „Јован Цвијић“, „Вук Караџић“ и „Петар Кочић“,  те Техничком школском центру и  Средњошколском центру „Петар Кочић“ свечано прослављен Савиндан ломљењем славског колача и пригодним ученичким програмима.

Pin It on Pinterest

Share This