Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Концертом групе Кербер синоћ завршено Зворничко љето 2023

Концертом групе Кербер синоћ завршено Зворничко љето 2023

10.08.2023.

На љетњој бини поред ријеке Дрине синоћ је концерт одржала група Кербер чиме је овогодишње Зворничко љето званично завршено.

Пјевач Горан Шепа рекао је да је Зворник лијеп, као и ријека Дрина, те да су пуног срца  дошли у наш град.

„Јако је лепо доћи из Ниша, из Београда и других великих урбаних средина које већ замарају својом брзином и удахнути ваздух, видети лепу воду и дружити се са добрим људима.“  

Кербер је за своје обожаваоце и љубитеље рока приредио добру журку, а са градске плаже чули су се хитове као што су Хајде да се волимо, Човек од меда, Ратне игре и други.

Овогодишње Зворничко лето завршено је дан касније него што је уобичајено, јер је концерт Драгане Мирковић због најаве могућег невремена умјесто 5. августа одржан 8. августа, док је концерт групе Кербер који је првобитно био најављен за 8. август помјерен на 9. август.

Традиционална, 22. по реду манифестација почела је 2. августа концертом Сергеја Ћетковића. Истог дана на градском шеталишту је почео Љетњи базар, а на платоу испред Народне библиотеке Палетина Сликарска колонија. У вечерњим сатима на градској плажи наступили су и Хари Варешановић, Бресквица, ди џејеви, те Драгана Мирковић.

У програму вишедневне манифестације реализовани су сусрет Људи и мостови, по први пут туристичка шетња „Стопама краља Александра Првог Карађорђевића“, љетњи биоскоп, такмичење „Зворнички котлић“, Меморијални шаховски турнир Боро Вукајловић, Гусларско вече, док су малишане забавили Авантура аниматори. Због лоше временске прогнозе ове године није одржана Дринска регата.

На свету Петку Трнову прослављена је слава града ломљењем славског колача на платоу у центру града. У јутарњим сатима служена је света литургија у храму на Ђурђев Граду и вечерња служба у Храму Рођења светог Јована Крститеља. Кроз град је прошла свечана литија коју је предводио владика Фотије и служен је помен код централном спомен обиљежју за погинуле борце.    

Pin It on Pinterest

Share This