Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Једно лице из Зворника позитивно на вирус корона

Једно лице из Зворника позитивно на вирус корона

31.03.2020.

31.03.2020. године

Данас у поподневним часовима потврђено је да је једно лице из Зворника позитивно на вирус корона, а са регије Бирач још два лица, саопштио је командат Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Он је рекао да се ради о пацијентима који су недавно имали одређене интервенције у бившем Центру за срце у Тузли у којем се прије неколико дана појавила инфекција са вирусом корона.

„Све вријеме смо чували границе да нам из иностранства не дође неко заражен, али десило нам се оно најгоре да су људи у здравственој установи на подручју БиХ, (федерације) заражени вирусом.  По хитном поступку сазвалисмо састанак Штаба у ужем саставу,контактирали надлежне домове здравља, јер се поред особе из Зворника ради о једној особи из Шековића  и једној из Милићима, и организовали за вечерас евидентирање  непосредних контаката и њихово тестирање.“

Градоначелник је поручио да нема мјесто паници, али да опрез мора бити подигнут на највиши ниво, без излазака из својих домова и без контаката, да би смо имали што мање заражених.

Доктор Перо Пајкановић, инфектолог у Болници у Зворнику рекао је да се ради о три мушке особе, сви су 1957. годиште и срчани су болесници.

„На хитно сазваном састанку Штаба договорили смо неколико мјера које ћемо одмах спровести. Сва три лица су  задовољавајућег клиничког статуса и тренутно не захтијевају болничко лијечење. Њихово стање ће се пратити и по потреби ће бити смјештени у нашу болницу. Други важан елемент збрињавања код појаве вируса је да пронађемо све особе које су имале контакт са зараженим особама и то смо већ предузели. У наредних неколико сати имаћемо адресе свих непосредних контаката и између 19:00 и 20:00 часова узећемо брисеве који ће бити послати на на анализу у Институт за јавно здравље у Бањалуку.  Одмах ћемо тражити и секундарне контакте и предузимати даље мјере.“

Доктор је истакао да ситуација јесте озбиљна, али није за панику, јер је у другим мјестима овај проблем много израженији, те додао да колико је важна брига за заражене, толико су важне превентивне мјере које треба сви да примјењујемо за спречавање даљег ширења заразе.

Инфектолог је саопштио да су сва три пацијента релативно доброг општег стања имајући у виду интервенцију која им је урађена и да протеклих дана није било потребе за интервенцијом здравствене службе или надлежног доктора.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

Pin It on Pinterest

Share This