Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Јавни позив ЕУ – бесповратна средства за пољопривреднике

Јавни позив ЕУ – бесповратна средства за пољопривреднике

20.09.2022.

Европска унија објавила је Јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима  у циљу подршке руралном развоју БиХ.

Пријаве се подносе искључиво посредством јединице локалне самоуправе, a крајњи рок је 21. новембар 2022. године до 17:00 часова.   

Циљ Јавног позива је повећање прихода становништва из руралних подручја кроз диверзификацију прихода из економских и социјалних активности на фарми или изван ње, очување постојећих и стварање нових радних мјеста, унапређење постојећих и развој нових услуга,  те допринос одрживом развоју кроз увођење и промоцију добре праксе везано за сигурност хране, очување животне средине и заштите радника, као и другог становништва од посљедица COVID – 19 и других негативних утицаја на јавно здравље.

Јавни позив се састоји из два ЛОТ-а, на први се могу пријавити пољопривредна газдинства (физичка лица), регистровани привредни субјекти (самостални предузетници, задруге и предузећа) а на ЛОТ 2 могу се пријавити удружења, приватне установе или приватна предузећа.

Укупан буџет је 6.500.000 КМ.  Све додатне информације можете наћи овдје.

Pin It on Pinterest

Share This