Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Јавна расправа о Нацрту студије утицаја за експлоатацију кречњака одржана у Зворнику

Јавна расправа о Нацрту студије утицаја за експлоатацију кречњака одржана у Зворнику

16.08.2021.

Јавна расправа о утицају на животну средину експлоатације техничког грађевинског камена кречњака на лежишту „Жлијебац“ на локалитету Јошаница, град Зворник одржана је данас,  16.08.2021.године је у Градској управи града Зворника.

Фирма „Тренд д.о.о.“ из Зворника урадила је Нацрт студије утицаја на животну средину за пројекат експлоатације техничког грађевинског камена кречњака површине експлоатационог поља сса 42,7 хектара (ha), док је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске у сарадњи са Градском управом Зворник организовало јавну расправу.

Студију, која је данас изложена, припремио је УНИС Институт за екологију, заштиту на раду и заштиту од пожара д.о.о. Источно Сарајево, а јавну расправу водили су представници Министарства.

Јавној расправи присуствовали су заинтересовани грађани, представници Министарства, Градске управе Зворник, предузећа Тренд и Института за екологију.

У наредних 15 дана могуће је у писаној форми поднијети примједбе и мишљење у вези са Захтјевом и Студијом утицаја, на адресу носиоца пројекта („ТРЕНД“ д.о.о. Зворник, Јошаница 134/а) и Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске (Трг Републике Српске 1, Бања Лука). Примједбе се могу доставити и Одјељењу за стамбено-комуналне послове и послове саобраћаја града Зворника.

Pin It on Pinterest

Share This