Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Израђена и предата пројектна документација за пречистач отпадних вода у МЗ Брањево

Израђена и предата пројектна документација за пречистач отпадних вода у МЗ Брањево

30.11.2022.

Компанија „Геотест“ из Сарајева доставила је данас Граду Зворнику пројектну документацију за изградњу пречистача отпадних вода у мјесној заједници Брањево.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић подсјетио је да је средином 2020. године Град Зворник са Чешком развојном агенцијом потписао споразум о реализацији пројекта „Унапређење канализационе мреже и изградња пречистача отпадних вода у МЗ Брањево“. Он се и овом приликом захвалио Влади Чешке и Чешкој развојној агенцији што су одабрали Зворник и мјесну заједницу Брањево да реализују овакав пројекат.

„Прва фаза је завршена у прошлој години, а подразумијевала је изградњу канализационе мреже за шта је Чешка развојна агенција испоручила сву потребну опрему, док је Град Зворник финансирао грађевинске радове. Друга фаза подразумијева израду пречистача отпадних вода са пројектном документацијом и одвијаће се идентично као прва, у зависности од финансијских средстава донеће се одлука када се ступа у реализацију. И друга фаза подразумијева да Чешка развојна агенција испоручи сву потребну опрему, а Град Зворник финансира неопходне радове.“

Дамир Касум из компаније „Геотест“ је изразио захвалност Чешкој развојној агенцији односно Влади Чешке која је финансирала израду пројектне документације.

„Сада слиједи фаза нострификације, радићемо још и одређене економске калкулације и на основу тога  би током идуће године, надамо се крајем фебруара и почетком марта, одлучили шта даље са овим пројектом. У сваком случају документација је спремна тако да можемо у врло добром временском року приступити даљима активностима на овом пројекту.“     

Данашњем састанку присуствовао је и Мартин Јоншта, главни инжињер пројекта који је представник компаније „Свеко“ која је заједно са Геотестом у конзорцијуму радила на изради пројектне документације.

У првој фази пројекта постављено је 11 km канализационе мреже, за шта је Чешка развојна агенција уложила 2.500.000 КМ, а Град Зворник 1.000.000 КМ. За израду пројектне документације за пречистач Влада Чешке је издвојила око 400.000 КМ.

Pin It on Pinterest

Share This