Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Изложба војвођанских гастрономских производа и пића у Зворнику

Изложба војвођанских гастрономских производа и пића у Зворнику

08.10.2020.

У оквиру „Дана Војводине у Републици Српској“  Зворничани су данас на градском шеталишту имали прилику да дегустирају производе војвођанских излагача и упознају се преко брошура са њеним туристичким потенцијалима. Њих десет из различитих градова ове србијанске Аутономне Покрајине представили су традиционалне слане и слатке производе, као и пића.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић обишао је излагаче истакавши да је овај догађај одлична прилика да се становници Зворника упознају из прве руке са специјалитетима Војвођана који имају шта да покажу и да понуде.  

„Пандемија вируса корона научила нас је да не морамо само љетовати у Црној Гори, Грчкој и другим страним дестинацијама, већ да се има много тога лијепог видјети и уживати и на просторима Војводине, Србије, Републике Српске, комплетне Босне и Херцеговине тако да је и ово прилика да се више окрећемо властитим ресурсима и да стичемо навике и поштовање према ономе што имамо у смислу туристичке и гастрономске понуде.“

Градоначелник је за прољеће најавио посјету зворничких туристичких и гастрономских радника Војводини, односно неком од градова које домаћини буду одабрали, гдје ће бити презентовани  потенцијали Зворника.

Изложби гастрономске и туристичке понуде Војвођана присуствовали су и директори туристичких организација Републике Српске и Војводине Нада Јовановић и Наташа Павловић,  градоначелник Кикинде Никола Лукач, замјеник градоначелника Сремске Митровице Петар Самарџић, те представници привредних комора Српске и Војводине, а да се у Зворнику још више осјети дух Војводине побринули су се тамбураши.

Pin It on Pinterest

Share This