Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Импакт инкубатор – за пет најбољих пословних идеја по 5.000 КМ

Импакт инкубатор – за пет најбољих пословних идеја по 5.000 КМ

27.08.2021.

У складу са опредељењем да унапређује пословно окружење и пружа подршку развоју  предузетништва Град Зворник реализује програм инкубатор пословних идеја у сарадњи са Фондацијом „Импакт“, рекла је Биљана Милић, шеф Одсјека за управљање, развој и међународну сарадњу Градске управе Зворник.

Информативна радионица о овом програму одржана је данас у Зворнику. 

Јавни позив за учешће у Импакт инкубатору пословних идеја Града Зворника расписан је почетком ове седмице. Сви заинтересовани добиће информације које су им потребне да би остварили право на подршку коју пружамо кроз овај програм. Између осталог, пет најбољих пословних идеја добиће и финансијску подршку од по 5.000 КМ за регистрацију или развој регистроване дјелатности. За финансијску подршку једино није могуће конкурисати са предузетничким идејама из области трговине и угоститељства. Они се  могу пријавити само за учешће у делу програма који се односи на развој предузетничких вјештина и пословног плана.“

Милићева је додала да се програм финансира заједничким средствима Града Зворника и Фондације „Импакт“ од чега се из градског буџета издваја 15.000 КМ , а учешће Фондације је 10.000 КМ.

Мирела Омеровић из Фондације истакла је да програм обухвата предузетничку обуку, додјелу бесповратне финансијске подршке, као и стручну и менторску подршку у складу са процјењеним потребама бизниса.

„Посебан аспект указујемо умрежавању предузетника из различитих локалних заједница и то је још један од бенефита овог програма. Јавни позив је отворен до 15. септембра а могу конкурисати незапослена лица али и особе које раде негдје а желе да покрену сопствени бизнис јер је допуштена регистрација основне дјелатности, али и додатне дјелатности. Могу конкурисати удружења и фондације која желе да региструју своја привредна друштва, комерцијално-пољопривредна газдинства, дакле самостални предузетници и могу они који су регистровани до годину дана уназад, односно од 23. августа 2020. па наовамо и сви који тек желе да покрену властити бизнис.“

На територији града Зворника на крају 2020. године биле су регистроване 794 предузетничке радње, док закључно са 30. јуном текуће године имамо 856 радњи што показује опоравак овог сектора локалне економије од негативних ефеката епидемије вируса корона.

Pin It on Pinterest

Share This