Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

11.05.2020. године

Након скоро два мјесеца волонтерски сервис данас је престао са радом, с обзиром да је дошло до попуштања мјера које су уведене због пандемије вируса корона тако да више нема потребе за његовим функционисањем.

Градоначелник Зворника захвалио се волонтерима истакавши да су одрадили веома значајан посао и помогли да се неки суграђани не осјете усамљено ни беспомоћно.

„Хуманост и солидарност су у оваквом времену нешто што највише треба цијенити. Ми у Градској управи и сви становници нашег града, нарочито они којима су волонтери били од директне помоћи, свјесни смо њиховог рада и зато им неизмјерно хвала. Желим да ово вријеме упамте по добром, а оно што је такође јако драгоцјено је што су се они зближили и што функционишу као једна породица.“

Вељо Тијанић, координатор волонтерског сервиса, рекао је да је у њему свакодневно радило 32 младих људи који су имали преко 1.000 излазака на цијелој територији града, од доставе намирница и лијекова суграђанима, преко испоруке пакета хуманитарне помоћи, до монтаже и демонтаже у карантинима.

Ови млади људи показали су своју хуманост и тако што су новац који су добијали од неких суграђана у знак захвалности усмјеравали за куповину намирница и лијекова људима којима је то било потребно, јер сами нису имали потребна средства.

Тијанић се захвалио свим волонтерима, као и градоначелнику и Градској управи који су обезбиједили комплетну техничку подршку за свакодневно несметано функционисање сервиса.

Pin It on Pinterest

Share This