Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да је Градска управа за око 200 социјално угрожених лица на подручју града обезбиједила пакета са животним намирницама чија је подјела почела данас.

На редовној конференцији за новинаре градоначелник је позвао све оне који знају да постоје лица на подручју града Зворника у стању социјалне потреба, а да нису обухваћени списковима, да то јаве како би се и њима помогло.

Градоначелник је саопштио да је у ресторану Студентског центра у Каракају обезбијеђен  карантински смјештај за лица која се не буду придржавала изречене мјере кућне самоизолације.

„У овом простору има 30 кревета и обезбијеђени су други потребни услови. Морам истаћи  да је наша Комунална полиција  у протекла 24 часа извршила 141 контролу и први пут су сва лица била на пријављеним адресама. Због непоштовања мјере самозолације они су укупно од почетка изрекли 3 прекршајна налога. Током протекле ноћи није било кршења полицијског часа. Ово су нам докази да наши суграђани озбиљно схватају мјере које су на снази, а то је најбитније како би спријечили ширење вируса корона. Очекујемо и убудуће у потпуности поштовање свих изречених мјера како би број заражених и обољелих био што мањи.“

Градоначелник је сугерисао нашим старијим суграђанима којима је забрањено да напуштају своје домове да овласте млађе чланове својих породица да могу за њих подићи пензије и друга средства у банкама.

„Ми ћемо омогућити да радник Градске управе који ради на овјерама дође у њихове домове и да потпишу и овјере пуномоћ коју буду дали.“

Градоначелник је саопштио да је заједно са приведним субјектима покренуата акција за набавку респиратора за зворничку Болницу.

„Ако све прође како треба очекујемо да добијемо три нова респиратора. „Алумина“ је уплатила два, а још један остали привредници заједно са Градском управом. Као што знате, врло је тешко набавити ову опрему с обзиром да су земље Европске уније које су погођене вирусом корона забраниле извоз, али се надамо да ће наши пословни пријатељи моћи да их набаве.“

Анализирајући епидемиолошку ситуацију на подручју града градоначелник је рекао да је под здравственим надзором 850 лица, те да је за 21 лице истекла мјера самоизолације. У зворничкој Болници узет је узорак за тестирање једног лица са подручја општине Шековићи.

Pin It on Pinterest

Share This