Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Група приправника одрадила стаж у зворничкој Градској управи

Група приправника одрадила стаж у зворничкој Градској управи

06.12.2023.

Данас је група од 24 високообразована млада човјека завршила једногодишњи приправнички стаж. Према ријечима градоначелника Зворника Бојана Ивановића ово је била прилика за све њих да стекну искуство за полагање државног испита, неопходног за рад у управи, али и да осјете стање на тржишту рада.

„Била је ово веома добра генерација приправника, како их оцјењују њихови непосредни руководиоци. Сигуран сам да ће многи од њих веома брзо наћи одговарајући посао, неки ће се вјероватно временом вратити у локалну администрацију, а неки ће радни однос засновати у реалном сектору. Имајући у виду њихово знање које су показали, сматрам да неће бити проблема за њихов будући ангажман,“ рекао је градоначелник Ивановић. 

У Градској управи града Зворника искуство су стицали дипломирани економисти, правници, социолози, грађевински, пољопривредни и инжењери технологије, те  пословни информатичари. Једна од њих је Стојана Драгутиновић, мастер социолог.

„Захвалила бих се свим колегама које су ме срдачно дочекале и хвала им на свему што су ми у ових годину дана пружили, укључујући ме у своје послове, омогућивши ми да се мој дијапазон интересовања јако прошири. Веома сам задовољна како је протекла ова година дана на послу,“ истакла је Стојана.

Завод за запошљавање Републике Српске дјелимично је финансирао 20 приправника, а Град Зворник је финансирао 60% трошкова. Раније, у јуну ове године шест приправника са средњом стручном спремом одрадило је стаж у Градској управи.

Pin It on Pinterest

Share This