Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Грчки студенти посјетили Зворник

Грчки студенти посјетили Зворник

19.09.2022.

Студенти Националног и каподистријског универзитета у Атини јуче су боравили у Зворнику гдје су  им домаћини били Туристичка организација и Град Зворник.

Пет студената српског језика из Грчке у Зворнику су имали прилику да се упознају са богатим културно-историјским наслијеђем Зворника. Посјетили су Народну библиотеку и музејску збирку, Сликарску радионицу Палета, мост Краља Александра Првог Карађорђевића, храм Рођења Светог Јована Претече, Ђурђев град. Студенти су сазнали ко је био Марко Марковић, који филмови су снимљени у Зворнику и шта представљају мурали у главној градској улици, као и да виде природне љепоте ријеке и језера. Након повратка у Грчку пренијеће своје утиске и сазнања у путопису који ће бити презентовани на Међународном сајму туризма у Солуну у новембру 2022 године.  

„Драго нам је да су студенти из Грчке посјетили и Зворник, јер је то један од најстаријих градова у БИХ, раскрсница путева и куда год да се крене Зворник је незаобилазан. Они ће писати о нашем граду и промовисати Зворник на међународном сајму, те ће тако помоћи да у наш град дођу и туристи из Грчке“ –  рекла је директор ТОГЗ-а Ивана Ђокић Милановић.

Студијском посјетом Републици Српској у периоду од 16. до 21. септембра обухваћени су, поред Зворника и  Бањалука, Вишеград и Требиње. Организатор је Туристичка организација Републике Српске у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Солуну.

Pin It on Pinterest

Share This