Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Граду Зворнику признање на Међународном сајму „Интерагро 2022“

Граду Зворнику признање на Међународном сајму „Интерагро 2022“

22.09.2022.

Град Зворник успјешно се представио на 20. јубиларном Међународном сајму пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2022“ у Бијељини. На тродневној манифестацији која је данас завршена зворнички штанд и штанд Општине Модрича добили су Плакете као најпосјећенији штандови.

Партнери Града Зворника били су зворничка Туристичка организација и Технолошки факултет, док су  излагачи били „Кесо промет“ – Радна јединица „Житопромет“, „Агротрговина“, „Воћар промет“, „Апитерапија Аћимовић“ и Пчеларство НБ Станишић.

Биљана Милић испред Града Зворника истакла је да је учешће на сајму било изузетна прилика да се представи локална привреда ширем тржишту, као и да је истовремено спојена привреда и образовања, јер су студенти Технолошког факултета имали прилику да се упознају са локалним привредницима, али и да покажу своје знање презентујући производе који су били на градском штанду.

„Град Зворник је добитник Плакете за најпосјећенији штанд и ту су велику улогу одиграли наши излагачи који су имали разноврсну и богату понуду и тиме привукли посјетиоце током сва три дана. Остварени су и контакти између наших излагача са потенцијалних пословним партнера и очекујемо да ће наши излагачи, а тиме и Град Зворник, имати позитивне ефекте од наступа на овом сајму. Зворник је на најбољи могући начин представио, како наше потенцијале за развој пољопривреде, тако и постојеће произвођаче и прерађиваче пољопривредних производа. Оставили смо изузетно добар утисак на организаторе, на партнере сајма, посјетиоце због чега смо и добили награду и очекујемо видљиве ефекте овог наступа у најскорије вријеме“ – рекла је Милићева која је истакла да је Град, закупивши штанд омогућио произвођачима који су показали интересовање да се бесплатно представе на сајму.

Ивана Ђокић Милановић, директор Туристичке организације града Зворника, рекла је да је Интерагро  значајан због промоције онога што је основа руралног развоја и нечега што треба да буде дио  туристичке понуде, као што су пољопривреда, лов, риболов, екологија.

„Са тог аспекта нам је било важно да видимо понуду и других градова и општина, али је, свакако, већи акценат стављена на презентацију нашег града која је била на врхунском нивоу. Пољопривредни произвођачи и прерађивачи који су се три дана промовисали су понос нашег краја и нешто што заиста треба да представља и дио туристичке понуде у смислу да када нам дођу страни гости промовишемо оно што је наше. То могу бити и производи, као што смо већ смо препознатљиви по флашираној води Вивија, Житопрометовим производима, меду наших пчелара. На једном дијелу штанда ми смо промовисали и туристичку понуду Зворника са штампаним промотивним брошурама које говоре шта је оно што је најрепрезентативније у нашем граду и због чега треба доћи у Зворник. Такође смо имали контакт и са колегама из Туристичке организације Војводине и разговарали о даљој сарадњи.“

Весна Гојковић Цвјетковић са Технолошком факултета – катедра за прехрамбену технологију заједно са студентима промовисала је и ову високошколску установу.

Она је оцијенила да овај вид сарадње са Градском управом треба наставити, на обострано задовољство.

„Студенти су показали знање помажући произвођачима у промоцији њихових производа. Они су на завршним годинама и ово је значајно и за њих јер су успостављени контакти са произвођачима и постоји велика могућност и за проналажење посла.“

Директор Кесо промета, једног од излагача, Петко Јокић изразио је велико задовољство учешћем на сајму.

„Нисмо очекивали да је таква посјећеност и да ће бити тако велики број контаката са добављачима и новим купцима које смо остварили и очекујемо добре резултате од учешћа“ –  рекао је Јокић који је додао да је идеја Града Зворника о наступу на сајму одлична, те да би добро било пратити и сајмове у неким другим градовима.

Ратомир Драганић, в.д. директора АД „Град“ који је организатор сајма, рекао је да је овогодишња манифестација окупила 243 учесника, што је највише до сада, да је имала највише посјетилаца током три сајамска дана, као и да је изложбени салон проширен за око 150 до 200 квадрата мимо планираног

„Покровитељ је била предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а на отварању су били и министри Републике Српске, Савјета министара БиХ, Србије и Македоније, амбасадори, предсједници привредних комора Српске, Македоније, Војводине.“

Он је изразио захвалност градоначелнику Зворника Зорану Стевановићу јер је свесрдно прихватио позив за учешће на сајму. Истакао је да је зворнички штанд имао добре излагаче и да је био примјетно посјећен. Поручио је и да се нада да ће Град Зворник следеће године имати већи изложбени простор са још више излагача.

 

Pin It on Pinterest

Share This