Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

30.03.2020. године

Градски штаб за ванредне ситуације донио је закључак да се све раније донесене мјере продужавају до 13. априла, саопштио је на редовној конференцији градоначелник Зоран Стевановић.

Говорећи о тренутној епидемиолошка ситуацији градоначелник је рекао да су сви до сада урађени тестови негативни, док се резултати чекају за још четири лица.

Градоначелник је посебно скренуо пажњу лицима који су организатори и онима који желе да у Републику Српску и БиХ уђу илегално преко Зворничког језера или ријеке Дрине, да то нипошто не чине, јер ће бити најстроже санкционисани.

„Након ригорознијих мјера за улазак у нашу земљу на границама, примјећено је да много људи са наших простора покушавају илегално да уђу. Молим све наше суграђане, све људе који мисле да тако могу прећи државну границу да то не чине, нарочито оне који им то организују, казне су ригорозне и држава ће стати у заштиту својих грађана.“

Он је данас упозорио и да родбина, комшије, пријатељи ни у ком случају не посјећују наше суграђане који су у претходним данима боравили на лијечењу у једној здравственој установи изван Зворника гдје је забиљежен случај зараженог медицинског радника. Такви пацијенти су у кућној изолацији и за њих се чекају резултати тестирања.

„Нема опуштања, нама су кључне двије седмице пред нама, потребна је највећа могућа дисциплини, што значи не излазите из кућа, не окупљајте се ни у затвореном, ни на отвореном, држите међусобно растојање испред трговина и банака и носите маске кад улазите у њих, чувајмо и себе и друге.“

Градоначелник је истакао да ће у наредни дан или два бити успостављен карантин на граничном прелазу у Каракају.

Једно од два лица напустиће данас карантин који је успостављен у ресторану Студентског центра јер је негативно на вирус корона.

„У карантину тренутно имамо још шест лица који су стигли са осталих граничних прелаза, њима је свима узет брис, чекамо резултате и у зависности од тога биће предузете мјере према њима. Нема више кућног карантина, сви који улазе у земљу неће боравити у кућној изолацији него у локалним карантинима у мјестима пребивалишта, уколико немају симптоме.“

Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе налази се 927 лица, док за 160 лица у току дана истиче мјера самоизолације.  Комунална полиција у последња 24 часа контролисала је 104  лица и није било кршења самоизолације. Због кршења полицијског часа током викенда санкционисана су четири лица, док старији од 65 година нису кршили мјеру забрану кретања.

Волонтерски сервис града Зворника у протекла 24 часа обавио је набавку за 12 суграђана.

Снабдјевеност у трговинама у потпуности је нормализована.

Pin It on Pinterest

Share This