Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је данас да је за очекивати, да ће у наредних неколико дана, с обзиром да је у Србији до понедељка дозвољен рад само апотекама, прехрамбеним радњама и бензинским пумпама, становници градова преко Дрине у већем броју долазити у наш град. Биће повећана концентрација људи, а он је најавио и да ће наши контролни органи имати доста посла.

„Овом приликом желим да упозорим наше угоститеље и све привреднике да је за очекивати да  контроле буду појачане, прије свега у поштовању радног времена и броја присутних у угоститељским објектима. Одлучили смо се да не закључавамо наш град из разлога што су наши привредни субјекти, а можда највише угоститељи, поднијели велики терет у последњој години. Молим их да предузму све мјере како бисмо сачували здравље наших суграђана у наредних пет-шест дана колико буду закључани угоститељски објекти у Србији како нам се не би десио повећан број заражених за 10-15 дана – позвао је градоначелник и упозорио да је критериј за пријем у болницу заражених вирусом корона значајно подигнут у односу на прије 10 мјесеси, те да би нам сада,  када би радили као у априлу или мају прошле године, у Болници лежало сигурно 200 пацијената.

Он је замолио суграђане да схвате озбиљно ситуацију и  да не размишљају у смислу то се негдје тамо дешава или то се мене не тиче.

„Ништа није мудрије од три ствари којих треба да се придржавамо а то су хигијена руку, заштитна маска и дистанца и нећемо имати проблеме. То није компликовано, само нам треба још мало дисциплине у придржавању мјера. И вакцинација ће врло брзо кренути и код нас, многи од нас су вакцинисани у Србији али и даље је неопходно пазити се и носити маску због других, због људи око нас, због дјеце. Још једном све наше суграђане молим да обрате пажњу, посебно ових пет-шест дана кад се очекује да ће концентрација људи у нашем граду бити нешто појачана, да будемо савјесни, да се пазимо, да се сачувамо и врло брзо, уколико будемо дисциплиновани. стаћемо на крај овој пошасти.“    

Pin It on Pinterest

Share This