Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник Зворника у шетњи за подршку особама са инвалидитетом

Градоначелник Зворника у шетњи за подршку особама са инвалидитетом

04.12.2023.

Поводом обиљежавања Међународног дана особа са инвалидитетом, 3. децембра, Удружење „Дјечија нада“ из Зворника организовалo je шетњу од Градске управе до фонтане у центру града у којој су са особама са инвалидитетом учествовали градоначелник и замјеник градоначелника Зворника, медицинари, ватрогасци, просвјетни радници и остали грађани.

„Циљ нам је да побољшамо квалитет живота особа са инвалидитетом креирајући партнерски однос са другим удружењима и институцијама. Град Зворник кроз различите програме у градском буџету подстиче веће укључивање особа са инвалидитетом у систем, у процесе доношења одлука на локалном нивоу. Свака наша активност има за циљ да помогне грађанима Зворника, без обзира у коју категорију становништва спадају,“ рекао је градоначелник Бојан Ивановић након шетње.

Чланови Удружења „Дјечија нада“ организовали су низ активности, којима се подиже свијест код грађана о важности заједничке акције.

„Након шетње пустили смо балоне различитих боја са поруком да су они сви различитих боја, али су сви полетјели. Њихов лет на зависи од боје већ од хелијума, а ми, грађани Зворника, треба да будемо као хелијум, да помогнемо особама са инвалидитетом, али не само њима већ и свим суграђанима који су некада осјетили да су одбачени или су заборављени,“ истакла је Мануела Чанковић, чланица удружења.

Удружење постоји двије године и њихов рад се заснива на различитима активностима. Међународни дан особа са инвалидитетом је један дан у међународном календару, али симболизује акције које треба да предузмемо сваког дана, како бисмо створили различите и прихватљиве заједнице.

Pin It on Pinterest

Share This