Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник Зворника посјетио основне школе и ђаке прваке

Градоначелник Зворника посјетио основне школе и ђаке прваке

01.09.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић првог септембарског дана посјетио је основне школе у Пилици, Роћевићу, Козлуку, Челопеку и Зворнику. Ивановић се дружио са малишанима током првог часа, пожелио им успјешно школовање и донио им симболичне поклоне Градске управе Зворника.

 „Данас поводом првог радног дана у новој школској години одлучили смо да обиђемо све основне школе на подручју града Зворника, да пожелимо успјех у раду како нашим ученицима, тако и наставницима, али са посебним акцентом на наше мале суграђане који по први пут сједају у школске клупе. Желимо им срећу и успјех у њиховом даљем школовању, да наставе да се друже, да се воле, уважавају, поштују, да поштују своје учитеље, наставнике и професоре. Обавеза локалне самоуправе јесте да сваке године ствара све бољи амбијент за њихово школвање. А то град Зворник свакако ради, а наставиће и у наредном периоду. Град значајна средства улаже у образовање, почев од предшколског, основног, средњег, па до високог образовања,“ рекао је градоначелник Ивановић.  

На подручју града Зворника у шест основних школа уписано је 338 ђака првака. У највећој, Основној школи „Свети Сава“ 145.

 „У укупном броју уписаних ми имамо ове године 10 ученика мање, док нам је пет првачића више уписаних у ову школску годину у односу на прошлу. У централној школи формирали смо шест првих одјељења са 136 ђака, а у подручним школама уписано је девет првачића. У подручним одјељењима Кула Град и Дивич није уписан ниједан ученик,“ појаснио је директор Основне школе „Свети Сава“ Горан Ивановић.

У школској 2023/24 години на подручју града Зворника у шест основних и двије средње школе уписано је 5016 ученика. Настава се одвија по редовном плану и програму.

Pin It on Pinterest

Share This