Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник уручио награде најбољим основцима и средњошколцима

Градоначелник уручио награде најбољим основцима и средњошколцима

15.06.2023.

Данас је у великој сали Градске управе града Зворника организован пријем за вуковце зворничких основних школа и ученике основних и средњих школа, који су освојили награде на такмичењима из науке, спорта и умјетности у претходној школској години. Укупно 27 ученика основних школа носиоци су Вукове дипломе.

Ирена Спасојевић, ученица генерације ОШ „Свети Сава“ осим што је носилац Вукове дипломе освојила је и бројне награде из математике, физике, српског језика и вјеронауке.

„Било је тренутака када је стварно било тешко, али уз много труда и воље све је било достижно. За сва такмичења морали смо додатно да радимо заједно са нашим менторима,“ рекла је Ирена.

Њене вршњакиње Миа Лазић из исте школе и Марина Живановић из Основне школе „Јован Цвијић“ из Дрињаче су истакле да је било потребно само радити и учити у континуитету и резултат је био неизбјежан. Рекле су да ће им добар резултат ис основне школе помоћи при упису у жељену средњу школу.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић поздравио је око 150 ученика који су освојили награде на регионалним и републичким такмичењима.

„Велика ми је част бити данас овдје пред свим овим ђацима и њиховим наставницима и бити њихов градоначелник. Током школске године показивали су своје знање и умијеће и на најљепши начин носили име нашег града. Желим им да у наставку школовања остваре најбоље резултате, да науче много тога што ће им користити у животу и да стечено знање употријебе за стварање бољих услова за живот свих нас. Многи од њих су данас на прекретници, јер бирају средње школе које ће уписати, а то је тежак задатак. Желим им да њихов избор буде најбољи, да буду и даље понос својих родитеља, наставника, али и нашег града,“ рекао је градоначелник.

На данашњем пријему награђено је 27 вуковаца основних школа, седам ученика из средњих школа, 24 ученика Основне музичке школе „Војин Комадина“, те више од 70 ученика, који су освојили награде на такмичењима из науке, спорта и умјетности.

Pin It on Pinterest

Share This