Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник у Дјечијој недељи малишанима дјечијег вртића уручио кључ града

Градоначелник у Дјечијој недељи малишанима дјечијег вртића уручио кључ града

04.10.2021.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас је заједно са својим сарадницима, у оквиру обиљежавања Дјечије недеље, примио малишане Дјечијег вртића „Наша радост“ којима је симболично предао кључ града на  седам дана, а подијељене су им и градске функције.

„Једна сјајна недеља је пред нама, ово је прилика да чујемо наше најмлађе чији глас треба слушати, јер они врло често трезвеније и боље размишљају од нас старијих. Треба уважавати њихове потребе и Град Зворник и комплетно друштво треба да улажу у стварање услова како би њихов живот кроз цијело одрастање и школовање био што безбрижнији и удобнији, а они могли да упијају сва знања и да једног дана преузму одговорност вођења и овог града и стварања дохотка и на крају крајева вођења државе – поручио је градоначелник.

Градоначелник је подсјетио да је претходних година обезбјеђено нових 150 мјеста у вртићу, да се улаже у поправљање услова у постојећим објектима, те додао да очекује да ће почетком сљедеће године бити обезбјеђено још простора како не би било дјеце на листи чекања.

„Ми смо прије три године, након што смо уселили вртић у Б-блоковима, били без листе чекања, а сада нам опет недостаје места, јер имамо преко 80 малих суграђана који чекају своје мјесто у вртићу.Очекујемо да ћемо свима удовољити непосредно после Нове године. Обавеза нам је да улажемо и у предшколско и у школско образовање како би наши најмлађи суграђани расли здраво и од њих једног дана постали добри људи, бољи него што смо ми данас.“

Дјевојчица Милица Петровић је примила кључ града од градоначелника и она ће током Дјечије недеље били градоначелница. Она је „поручила“ да ће се трудити да дјеца добију још један вртић, да малишани из другог објекта „Наше радости“ добију кутак напољу, као и да ће купити мноштво играчака.

Директор вртића „Наша радост“ Вукомир Станковић изразио је задовољство оним што Градска управа чини за ову установу и дјецу.

„Наравно, никада није довољно када су дјеца у питању, увијек треба тражити могућност више да би услови били још бољи и у овом моменту приоритет нам је дјечије игралиште за објекат у Б-блоковима.  Желим се захвалити Градској управи на свему што су урадили за ову дјецу, а малишани да ураде још више за ових седам дана. Желим да им свака недеља буде дјечија, да увек буду сретни и задовољни, да их мазимо и пазимо и да им живот свима буде безбрижан.“

Малишани Дјечијег вртића „Наша радост“ градоначелнику су предали поклон који су израдили са својим васпитачима, а и они су од својих домаћина добили слаткише и балоне.

Pin It on Pinterest

Share This