Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

28.08.2020. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић присуствовао је данас презентацији система за бесконтактно мјерење темературе, вриједности око 50.000 КМ, који су зворничкој Болници донирале компаније „Дахуа Технолоџи“ у БиХ и „Мастер БЦ“ Бањалука.

Градоначелник се захвалио донаторима и свима који у вријеме пандемије вируса корона доприносе раду ове зворничке здравствене установе.

„Ово је можда један корак ка суживоту са вирусом корона, јер не знамо до када ће све ово трајати и до када ће се морати мјерити температура на улазима у установе.  Хвала свакоме ко допринесе раду наше Болнице која је у вријеме пандемије направила један значајан искорак у здравственој заштити на овим просторима. Менаџмент Болнице на челу са директором, љекари, медицинско и немедицинско особље, сви су дали озбиљан допринос и боре се свакодневно да се ситуација што прије нормализује и да прођемо са што мање преминулих.“

Директора Болнице Иван Поповић рекао је да је ова вриједна опрема донирана на иницијативу нашег суграђанина Огњена Ристића који је менаџер за развој и пословање у компанији „Дахуа технолоџи“ за БиХ.  Он је напоменуо да је овакав систем још само инсталиран у Клиничком центру у Бањалуци, а да је зворничка Болница прва болница у Републици Српској која га има.  

„Ова донација умногоме ће помоћи запосленима у Болници јер ће моћи мјерити температуру без физичког приступа пацијентима, а олакшаће и самим пацијентима јер ће бити много бржи проток. Ја се овом приликом захваљујем Ристићу и његовој компанији, захваљујем се и нашем градоначелнику Зорану Стевановићу, српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и његовом Кабинету који пружају велику помоћ и подршку запосленима у овој установи, а самим тим и пацијентима.“

Ристић  је нагласио да је донација покренута на његову иницијативу, али уз пуну подршку његовог кантри менаџера Данијела Мао и уз помоћ компаније „Мастер БЦ“ која је један од њихових дистрибутера у БиХ.

„Наша компанија је лидер на свјетском тржишту на пољу информационих технологија и техничке заштите. Највеће предности овог система су бржи проток људи, нема дугог чекања, нема блиског контакта, може да мјери температуру на раздаљини од пет метара са прецизношћу од 0,3 степена Целзијусова.

Систем за бесконтактно мјерење температуре инсталиран је на главном улазу у Болницу.

Pin It on Pinterest

Share This