Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

18.07.2020.године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић саопштио да је на подручју града Зворника још 19 лица заражено вирусом корона, те да је у пријеподневним часовима једна особа преминула.

На ванредној конференцији за новинаре он је истакао да се ради о радном колеги, запосленом у Градској управи, чијој породици је упутио искрено саучешће.

„Још једном понављам оно што је најважије, а то је ношење маске, држање дистанце и појачана хигијена. То је тако једноставно, само треба хтјети и придржавати се тога, јер, као што видите, и у нашој средини су се појавиле жртве короне. Када умре неко ко ни по годинама, ни по  начину живота, ни по здравственом картону прије короне не би требало да буде међу преминулим, онда морамо постати свјесни да самодисциплина и одговорност сваког од нас мора бити на највишем нивоу. Молим суграђане и да своје прославе одложе или обиљеже само у кругу своје породице како би избјегли тешке посљедице које су, као што видите, врло могуће. Поред наведених мјера којих се морамо придржавати јако је битно да они који примјете симптоме не чекају код куће и сами узимају неку терапију, јер су најтежи случајеви и у нашој болници и на УКЦ Бањалука плод запуштености оних који се љекару јаве тек након десетак дана од појаве симптома.“

Градоначелник је, говорећи о данашњим резултатима, истакао да се ради о узорцима узетим током два дана, 16. и 17. јула.

„Искрено се надам да је ово највећи број и до сада и од сада новозаражених суграђана.  Наши болнички капацитети су скоро пуни, неки пацијенти се упућују на даље лијечење у УКЦ Бањалука или шаљу у одјељење COVID Болнице у Бијељини.“

Он је најавио да ће у понедељак бити одржана сједница Градског штаба за ванредне ситуације, те да очекује и сједницу Републичког штаба и ново пооштравање мјера.

Градоначелник је потврдио и да ће током оба дана викенда инспекцијски органи и Комунална полиција вршити појачане контроле поштовања мјера.

Pin It on Pinterest

Share This