Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

16.07.2020. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је данас да је здравствени систем у Зворнику пред колапсом, као и да је за очекивати да дани који су пред нама донесу још више заражених вирусом корона и још више са озбиљним респираторним проблемима које нећемо имати гдје лијечити. Он је упозорио да се све мјере морају стриктно поштовати, као и да ће контроле надлежних органа бити још више појачане, а неодговорни кажњавани. 

„У Covid одјељењу је 19 пацијената од којих је пет пребачено у Бањалуку. У договору са Министарством здравља и социјалне заштите ми ћемо пацијенте које не може да прихвати наше одјељење слати у болницу у Бијељину и данас већ имамо таква три случаја. Од ових пацијената неки су, нажалост, животно угрожени. Немамо више простора ни за какво одлагање кад је ријеч о придржавању мјера. Маска од данас мора бити саставни дио наше одјеће, њено ношење и физичка дистанца треба да представљају чинове личног васпитања, одговорности и односа према себи и према другима.“

Градоначелник је поручио да ће од данас свако ко се затекне у затвореном простору без заштитне маске бити кажњен. Исто слиједи за групе од 10 и више људи, без обзира на повод окупљања.

„Сви породични догађаји и славља у периоду од наредне двије седмице морају бити отказани. Најстрожије ћемо кажњавати свакога ко се не придржава мјера, јер директно угрожава здравље и животе људи на овим просторима. Треба ли да опет буде уведен полицијски час и да се затворе границе, то ће нам уништити економију и како онда живјети.“

Он је рекао да су 12 новозаражених озбиљна опомена свима онима који су мислили „јуче није био ни један заражени, то је прошло“, додави да није прошло и неће још дуго.

Градоначелник је истакао да међу позитивним нема лица старости преко 65 година јер су они током ванредног стања научили да буду одговорни и дисциплиновани и стриктно поштују све мјере.

На подручју града Зворника у протекла 24 часа још 12 особа је заражено вирусом корона. Од почетка јула до данас позитивност је утврђена код 100 особа, док је заражених од 8. јуна укупно било 177. Активно је 86случајева. Обавезна кућна изолација након негативног резултата ретестирања истекла за 49 особа. У кућној изолацији су још 42 лица која су на поновљеном тестирању била негативна.

Pin It on Pinterest

Share This