Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

21.05.2020. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је суграђанима 21. мај, Дан града, који ове године обиљежавамо у измијењеним околностима због пандемије вируса корона и спровођења мјера за спречавање његовог ширења.

Поводом 610 рођендана града градоначелник је положио цвијеће на градски споменик погинулим борцима, те у одвојеним пријемима угостио стријелце противградне заштите, одличне ученике слабијег материјалног стања, као и дописнике медијских кућа и уреднике зворничких портала, док су вишедневне манифестације изостале.

„Обиљежавамо 610 рођендан у значајно измијењеним околностима, али смо неке догађаје, као што су ови данашњи, одлучили да организујемо. Положили смо цвијеће на градском споменику у част свих оних који су у ових 610 година дали своје животе у одбрани Зворника и ових простора – рекао је први човјек града који је нагласио да су традиционално пријеми прилика да се изрази захвалност присутнима на њиховом раду и труду.

„Овдје су одлични ученици из наших основних школа слабијег материјалног стања који дају свој максимум у учењу и добијају саме петице, а немају баш све потребне услове. Дружили смо се и са стријелцима који раде врло одговоран и важан посао и од успоставе противградне заштите, захваљујући њима, нисмо имали већих штета кад је град у питању. Наши новинари  професионално и објективно раде свој посао, а дали су и значајан допринос да битне информације и поруке од почетка пандемије вируса корона стигно до суграђана и зато смо захвални свима вама које смо данас угостили.“

Говорећи о пандемији вируса корона, градоначелник сматра да су Град Зворник и Градски штаб за ванредне ситуације предузели све што се могло са циљем да се сачува здравље суграђана и спријечи ширење вируса.

„Користим прилику да се у овом свечаном моменту захвалим свима онима који су дали свој озбиљан допинос у борби против вируса корона, нашим привредницима који су дали значајан новчани прилог за набавку респиратора и који су помагали у функционисање наших карантина, волонтерима и свима другима и да кажем да је било пуно добрих дијела у ових шездесетак дана који су за нама. Учинили смо све да се живот у нашем граду не заустави, нисмо прекинули са   започетим инвестицијама,  ради се на градилиштима. Захвални смо Влади Републике Српске и Републичком штабу за ванредне ситуације што су нашли могућности да помогну привредницима,  а већ на сљедећој сједници Скупштине нашег града и ми ћемо анализирати које мјере да предузмемо како бисмо олакашали рад нашим привредним субјектима који су у вријеме ванредног стања претрпјели озбиљне штете.“

Градоначелник је најавио да ће у предвиђеном року бити завршени радови на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића, а ових дана и уређење дјечијег парка и простора испред Основне музичке школе.

„Потписали смо уговор за реконструкцију Дома здравља и радови ће кренути чим се укине ванредно стање. Очекујемо да овог љета или до краја године почну радови на реконструкцији и доградњи новог блока Болнице и доградњи зграде Основног суда, као и још инфраструктурних радова, прије свега на изградњи последње фазе водовода у Локању и Пилици и нових уређења градских улица. У овој години у плану је да изврпшимо и реконструкцију простора на коме је градски споменик – најавио је градоначелник.

Он је поручио да су пред нама боља времена, али и сљедећа фаза борбе против вируса корона, а то је економски опоравак гдје ћемо заједнички побиједити.

„Захвални смо члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, Влади Републике Српске, Влади Србије, Амбасади Бугарске и свима који нам помажу и дају подршку да наш град иде напријед.“

Градоначелник је на пријемима уручио новчане износе стријелцима и новинарима, док су ученици награђени средствима која су једним дијелом прикупљена од продатих карата за Светосавски бал, а дио је обезбиједила Градска управа.

Pin It on Pinterest

Share This