Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник Стевановић свим суграђанима честитао 610 рођендан града
Градоначелник Стевановић свим суграђанима честитао 610 рођендан града
21 мај, 2020

21.05.2020. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је суграђанима 21. мај, Дан града, који ове године обиљежавамо у измијењеним околностима због пандемије вируса корона и спровођења мјера за спречавање његовог ширења.

Поводом 610 рођендана града градоначелник је положио цвијеће на градски споменик погинулим борцима, те у одвојеним пријемима угостио стријелце противградне заштите, одличне ученике слабијег материјалног стања, као и дописнике медијских кућа и уреднике зворничких портала, док су вишедневне манифестације изостале.

„Обиљежавамо 610 рођендан у значајно измијењеним околностима, али смо неке догађаје, као што су ови данашњи, одлучили да организујемо. Положили смо цвијеће на градском споменику у част свих оних који су у ових 610 година дали своје животе у одбрани Зворника и ових простора – рекао је први човјек града који је нагласио да су традиционално пријеми прилика да се изрази захвалност присутнима на њиховом раду и труду.

„Овдје су одлични ученици из наших основних школа слабијег материјалног стања који дају свој максимум у учењу и добијају саме петице, а немају баш све потребне услове. Дружили смо се и са стријелцима који раде врло одговоран и важан посао и од успоставе противградне заштите, захваљујући њима, нисмо имали већих штета кад је град у питању. Наши новинари  професионално и објективно раде свој посао, а дали су и значајан допринос да битне информације и поруке од почетка пандемије вируса корона стигно до суграђана и зато смо захвални свима вама које смо данас угостили.“

Говорећи о пандемији вируса корона, градоначелник сматра да су Град Зворник и Градски штаб за ванредне ситуације предузели све што се могло са циљем да се сачува здравље суграђана и спријечи ширење вируса.

„Користим прилику да се у овом свечаном моменту захвалим свима онима који су дали свој озбиљан допинос у борби против вируса корона, нашим привредницима који су дали значајан новчани прилог за набавку респиратора и који су помагали у функционисање наших карантина, волонтерима и свима другима и да кажем да је било пуно добрих дијела у ових шездесетак дана који су за нама. Учинили смо све да се живот у нашем граду не заустави, нисмо прекинули са   започетим инвестицијама,  ради се на градилиштима. Захвални смо Влади Републике Српске и Републичком штабу за ванредне ситуације што су нашли могућности да помогну привредницима,  а већ на сљедећој сједници Скупштине нашег града и ми ћемо анализирати које мјере да предузмемо како бисмо олакашали рад нашим привредним субјектима који су у вријеме ванредног стања претрпјели озбиљне штете.“

Градоначелник је најавио да ће у предвиђеном року бити завршени радови на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића, а ових дана и уређење дјечијег парка и простора испред Основне музичке школе.

„Потписали смо уговор за реконструкцију Дома здравља и радови ће кренути чим се укине ванредно стање. Очекујемо да овог љета или до краја године почну радови на реконструкцији и доградњи новог блока Болнице и доградњи зграде Основног суда, као и још инфраструктурних радова, прије свега на изградњи последње фазе водовода у Локању и Пилици и нових уређења градских улица. У овој години у плану је да изврпшимо и реконструкцију простора на коме је градски споменик – најавио је градоначелник.

Он је поручио да су пред нама боља времена, али и сљедећа фаза борбе против вируса корона, а то је економски опоравак гдје ћемо заједнички побиједити.

„Захвални смо члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, Влади Републике Српске, Влади Србије, Амбасади Бугарске и свима који нам помажу и дају подршку да наш град иде напријед.“

Градоначелник је на пријемима уручио новчане износе стријелцима и новинарима, док су ученици награђени средствима која су једним дијелом прикупљена од продатих карата за Светосавски бал, а дио је обезбиједила Градска управа.

Pin It on Pinterest

Share This