Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

23.03.2020. година

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић саопштио је данас да је лице из Зворника које је тестирано  негативно на вирус корона и да ће се до истека 14 дана налазити у кућној изолацији. Из изолације је изашло 10 лица, док је укупан број лица који су тренутно у изолацији 814.

На редовној конференцији за новинаре градоначелник је истакао да се забрана кретања особама старијим од 65 година углавном поштује, као и да је за непоштовање полицијског часа у току викенда кажњена четири лица.

Градоначелник је позвао суграђане да најдисциплинованије поштују све мјере и придржавају се препорука.

„Сви којима је изречена мјера изолације морате остати у својим кућама, јер вирус корону можемо побиједити само уколико будемо у потпуности дисциплиновани. Поручујем свима да буду још ревноснији у погледу испуњавања препорука надлежних институција, јер је много лакше бити у кућној изолацији него да вас ставе у шаторе или карантин који ћемо данас највјероватније успоставити на једном сеоском фудбалском стадину у свлачионици, гдје су услови далеко од оних на које сте навикли. Услови у овом објекту нису идеални и умјесто у кућама, зато што не поштујете изречену мјеру самоизолације, боравићете у том карантину. Зато још једном позивам грађане, не излазите из кућа, не окупљајте се, не крећите се у вријеме полицијског часа. За кршење ових мјера бићете санкционисани.“

Градоначелник је саопштио да је у око 80 посто стамбених зграда завршена дезинфекција заједничких просторија, те да данас бити завршена и у преосталим зградама. АД „Водовод и комуналије“ у сарадњи са Службом професионалне ватрогасне јединице редовно перу улице и врше дезинфекцију контејнерских мјеста.

Очекује се  да шаторско насеље на граничном прелазу Шепак буде пуштено у функцију ових дана, можда чак данас или сутра, и ту ће бити смјештена сва лица који улазе у нашу земљу, на период од 14 дана.

Градоначелник је рекао да ће лицима старијим од 65 година бити омогућено напуштање њихових домова у неодложним ситуацијама само уз дозволу  полиције, као и да ће преко волонтерског сервиса моћи да добију број телефона у Полицијској управи на који могу да се обрате.

Волонтерски сервис ради од  8 до 16 часова, а недељом сат дуже, односно до 17 часова.

„За пет дана од како смо почели са радом имали смо 37 излазака на терен на основу позива на наш број телефона 066/013-606 за набавку и доставу прехрамбених намирница и лијекова лицима старијим од 60 година – рекао је Вељо Тијанић који је напоменуо да сервис ради са 25 активних и 15 приправних волонтера.

Возила за доставу, просторију за рад и другу техничку подршку волонтерском сервису обезбјеђује Градска управа Зворник.

Pin It on Pinterest

Share This