Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић сусрео се данас са министром унутрашњих послова Републике Србије Александром Вулином који је у Зворнику потписао неколико међународних споразума са министром безбједности БиХ Селмом Цикотићем.

Градоначелник се захвалио министрима Вулину и Цикотићу што су коначно верификовали  споразум који грађанима Зворника и Малог Зворника значи много.

„Ово значи, прије свега, због наших гостију, због случајних пролазника, јер смо имали готово свакодневно апсурдних ситуација. Сада ће те ситуације бити отклоњене и гранични прелаз ће почети нормално да функционише на нашем старом пјешачком мосту. Још једном захвалност за прихватање наше иницијативе, захвалност и Недељку Јовићу који је замјеник министра безбједности БиХ, а који је наш суграђанин и без кога вјероватно ова наша идеја још не би била реализована. Стари мост има посебан значај у нашим животима, битан нам је јер то је својеврсна тачка спајања Зворника и Малог Зворника. Ми имамо и једну манифестацију под називом „Људи и мостови“ која говори о повезаности наша два града, наше двије државе да кажем условно, гдје ми показујемо нашим људима  да нас мостови на Дрини не раздвајају, него су наша вјечита спона.“

Министар Вулин је поручио да је данас урађено нешто што је требало да се уради много раније, а што ће живот људи на обе обале ријеке Дрине учинити бољим.

„Данас смо обезбедили правни оквир између Републике Србије и Босне и Херцеговине и данас смо омогућили нашим грађанима који живе у Републици Србији, Босни и Херцеговини и Републици Српској да брже и лакше комуницирају, да избегну бројне препреке, да чак и њихови послови буду исплативији јер ће се роба превозити на краћим растојањима, а самим тим биће и јефтинија. Мени је велика част што сам био део данашњег догађаја и велика ми је част што још једном могу да поновим колико Република Срија брине о Србима где год они живели, колико води рачуна да им поправи живот и учини га бољим. Наравно ово ће живот учинити бољим и Бошњацима и свима другима. Овај мост и ови прелази неће питати никога ни за веру ни за нацију, него ће омогућити да живимо боље. Ово је спона, не само између Србије и Републике Српске, овај мост је спона између Србије и унутрашњости БиХ, читаве Републике Српске и Федерације, ово је комуникација која ће учинити много на бољем и квалитетнијем животу за све.“

Pin It on Pinterest

Share This