Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић захвалио се на сарадњи одборницима у досадашњем сазиву Скупштине града на данашњој 39. редовној сједници.

„Вама је данас и званично престао мандат јер се градски парламент више неће састајати у овом сазиву. Хвала на ове четири године успјешне сарадње, онима који више неће сједити у скупштинским клупама нарочито, а онима који остају одборници желим да сарађујемо и убудуће успјешно као и до сада. Вријеме ће показати да је парламентарна култура у нашем граду на завидном нивоу и да нема пуно средина, нажалост, у нашем окружењу које имају до те мјере изграђену демократску толеранцију и поштовање и између владајућих партија и опозиционих. Прихватамо све оно што опозиција предлаже, а што је оправдано и за шта реално има и средстава и могућности да се реализује и тако ћемо радити и убудуће. Зворник по томе мора бити препознатљив, то нам је жеља и у наредном мандату и у свим годинама које су пред нама.“

Градоначелник је одборницима и члановима њихових породица зажелио добро здравље, што је најважније, нарочито у вријеме пандемије вируса корона, а потом и успјех на сваком плану.

„Жеља ми је да у години која ће почети окренемо једну нову страницу у парламентарном животу нашег града и уопште у животу нашег града. То ће, наравно, бити могуће уколико наша сарадња буде добра као и до сада, уколико, прије свега, будемо здрави, уколико се будемо придржавали упутстава људи из медицинске струке. Вама и члановима  ваших породица све најбоље у предстојећој години и хвала вам на свему током ове и претходних година.“

Градоначелник је оцијенио да је 2020. година по много чему посебна, нарочито у негативном смислу кад је ријеч о здравственом билтену суграђана и вирусу корона који је узео данак на овим просторима и у нашем граду.

„Користим прилику да се захвалим медицинском особљу зворничких Дома здравља и Болнице који су се надљудским напорима борили за сваки живот наших суграђана. Нажалост, имамо и преминуле и упућујем саучешће свим породицама које су изгубиле некога свог у пандмији.“

Први човјек Зворника оцијенио је да су годину која је на измаку обиљежили здравствени радници и за њихове надљудске напоре им је изразио захвалност, као и суграђанима који су се свих претходних мјесеци придржавали превентивних мјера и који су били на висини задатка, јер, да није било тако, ситуација би вјероватно била значајно тежа.

Коментаришући 2020. годину он је рекао да је, с финансијске тачке гледано, градски буџет остао без једног дијела изворних прихода.

„И поред тога ми смо се изборили да сачувамо буџет, све буџетске кориснике, сви су практично добили оно што их у току године следује, редовно исплаћујемо плате, плаћамо пореске обавезе и мислим да смо неком унутрашњом прерасподјелом расхода и прихода успјели успјешно да завршимо годину.“

Градоначелник је свима у 2021. години пожелио добро здравље, да се сачувају од заразе вирусом корона и да им она донесе више радости, више посла и више зараде.

Pin It on Pinterest

Share This