Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић пожелио је првачићима срећан први дан у школи и да им школски дани буду лијепи и успјешни. По традицији сви они ће данас добити пригодне поклоне од свога Града.

Градоначелник је посјетио највећу зворничку основну школу, „Свети Сава“, а у поподневној смјени заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић посјетиће и школу „Вук Караџић“ у Роћевићу.

Он је свим ученицима пожелио срећу на почетку нове школске године истакавши да је најважније  да се настава ове и сваке следеће године одвија у уобичајеном режиму, односно да часови трају 45 минута и  да нема он-лајн наставе.

„Најважније да нам епидемиолошка ситуација дозволи да настава и све око ње функционише онако како треба. Радује ме да ове године на простору града Зворника имамо 355 уписаних првака, 19 више и то је први пут након неколико година да се тај број значајније повећао. Очекујемо да се тај тренд настави и следећих година. Обавеза Града и свих нивоа власти јесте да се свакодневно поправљају услови за рад и наставницима, а и нашим ученицима за похађање наставе. Град Зворник ће и у периоду који је пред нама учинити све да све школе буду на пристојном нивоу како бисмо нашим најмлађима омогућили да  прве образовне кораке праве у што бољим условима, да све школе имају гријање, уредне и добре мокре чворове, да учионице буду у најбољем реду, да се обезбједе сва потребна наставна средства, фискултурне сале. Ми на том плану радимо 15 година и наставићемо и убудуће.“

Директор школе Горан Ивановић истакао је да је ова установа спремно дочекала нову школску годину. У први разред уписано је 137 ученика од чега 134 у централну школу и три ученика у подручним школама. Он је нагласио да је настава организована по стандардном систему, односно да часови трају 45 минута. Додао је да на малим одморима ученици неће моћи да излазе из учионица, док ће велики одмор користити за ужину. 

Pin It on Pinterest

Share This