Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник посјетио првачиће и ученицима честитао почетак нове школске године
Градоначелник посјетио првачиће и ученицима честитао почетак нове школске године

Градоначелник Зоран Стевановић честитао је данас свим ученицима почетак нове школске године и пожелио им још боље услове за похађање наставе, као и за рад у школи.

„Ми као локална самоуправа  даље ћемо чинити све да услови у којима ученици бораве буду на што вишем нивоу и да тамо гдје је потребно још улагања , то завршимо ове и следеће године. Ми ћемо започети радове на санацији зграде основне школе у Петковцима, а завршавамо мање преправке у школи у Роћевићу и Брањеву. Оно што је суштина јесте да ово друштво и Влада Републике Српске заједно са локалним заједницама чине све да ђака буде више. То што је јуче објављено да ће све мајке са четворо и више дјеце које су незапослене добијати мјесечну накнаду од 750 КМ је, надам се, један искорак напријед. Неће то преко ноћи поправити слику и број дјеце у нашим срединама, али је добар знак захвалности према мајкама које су родиле четворо и више дјеце, а незапослене су. Мој приједлог је одувијек био да све мајке које роде толико дјеце имају националну пензију која би била у данашњим условима барем 1.000 КМ и ово друштво мора тражити новце да се то и оствари“, рекао је градоначелник током дружења са првачићима којима је уручио пригодне поклоне, у зворничкој школи „Свети Сава“ и у подручној школи челопечке основне школе „Десанка Максимовић“ у Каракају.

Директор зворничке школе Горан Ивановић рекао је да је у ову установу уписано 135 првака и то у матичну школу 130 и у двије подручне, на Дивичу и у Липљу, још пет, док у преостале двије подручне школе није уписан ниједан ученик.

 Ову школу у којој су током распуста обављени потребни радови попут кречења и фарбања столарије, похађа укупно 1.390 ђака.

Директорица школе „Десанка Максимовић“ Сања Танацковић истакла је да су припреме за почетако школске 2022/23 године обављене на вријеме, те да је настава редовно почела.

„Уписали смо 96 првачића што је на нивоу претходних година. У подручном одјељењу у Каракају имамо 21 ученика уписаног у први разред, док школа са свим подручним одјељењима броји 1.070 ђака.“

У шест зворничких основних школа у школске клупе први пут је сјео 341 ученик, а основаца је укупно 3.500.

Pin It on Pinterest

Share This