Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

13.04.2020. године

„Задовољни смо понашањем наших суграђана током викенда, имајући у виду да се радило о празничним данима који се у неким домовима прослављају као слава. Било је изузетака који су  санкционисани. Заговорник сам да морамо бити посебно опрезни за васкршње празнике да би спријечили сваку могућност ширења вируса корона. Не смије бити никаквих окупљања, славља морају остати у оквиру породице и сопствених домова. Заборавите на излете и дружења поред Дрине, на тврђави Ђурђев град, у становима, било гдје. Не возите се аутомобилима без заштитних маски. Важно је да се свако од нас понаша што је могуће одговорније, а посебно је важно да ово схвате млади људи, све у циљу да ситуација какву данас имамо потраје до укидања ванредног стања, рекао је на данашњој конференцији за новинаре командант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Он је упозорио да то што је тренутна епидемиолошка слика у нашем граду повољна не смије да нас опусти, јер  сваког момента може да се појави неко са симптомима, неко позитиван на вирус корона, за ким би могло доћи још ко зна колико заражених што би довело до колапса. Поручио је да нема опуштања  и да се свака мјера мора најстроже поштовати.

Градоначелник је рекао да се тренутно у карантину у Студентском центру налази 12 особа, као и да ће још три данас стићи са других граничних прелаза.

„Ми ћемо карантин из Студентског центра у току сутрашњег дана преселити у Фискултурну салу  Основне школе у Каракају гдје имамо 70 лежаја, као и двије просторије, одвојено за жене и мушкарце који буду имали симптоме. У току дана ће у школско двориште бити пренесени и шатори граничног карантина. Простор у Студентском центру биће намијењен за заражене особе. Очекујемо да га никада нећмо употријебити, али га морамо имати.“

Он је истакао да су све три особе из наше регије које су биле позитивне, излијечене и да се осјећају добро и што се тиче примарних болести због којих су боравили у Центру за срце гдје су заражени, осјећају  добро.

Градоначелник је рекао и да су негативни свих 11 запослених са одјељења за изолацију пацијената Болнице Зворник, тако да се чека још само један резултат данас, из превентивних разлога, тестиране труднице.

Он је истакао да очекује да Републички штаб за ванредне ситуације продужи мјере заштите против вируса корона за још двије седмице и Градски штаб ће се тога придржавати.

Pin It on Pinterest

Share This