Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник на састанку са замјеницом Омбудсмана за дјецу Републике Српске

Градоначелник на састанку са замјеницом Омбудсмана за дјецу Републике Српске

03.10.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић поводом Дјечије недеље разговарао је са Јованком Вуковић, замјеницом Омбудсмана за дјецу Републике Српске.

„Од прошле године у Зворнику имамо уредовни дан Омбудсмана за дјецу и омогућили смо да наши грађани, који имају потребу за правним савјетовањем до истог могу доћи врло лако и једноставно. Из разговора смо дошли на идеју да се формира нека врста градског савјетовалишта за брак и породицу, за дјецу и младе. Овакав вид помоћи младима видимо као пријеку потребу узимајући у обзир притиске, којима је модерна породица изложена,“ истакао је градоначелник Ивановић.

Према ријечима Јованке Вуковић, замјенице Омбудсмана за дјецу Републике Српске сарадња са градом Зворником  је на задовољавајућем нивоу. Уредовни дан сваког првог уторка у мјесецу у Зворнику показао се као позитиван корак, а према досадашњим искуствима најчешће су угрожена права дјетета, тј. право на одржавање личног контакта са другим родитељем из високо конфликтних развода.

„.Разговарали смо о улози локалне заједнице у остваривању дјечијих права и унапређењу начина задовољавања дјечијих потреба. Град Зворник предузима доста активности, али смо у разговору детектовали још неке које би могле да се реализују на нивоу локалне заједнице, чиме ће се унаприједити положај и права дјеце. Посебно сам била срећна јуче када сам видјела да су у Зворнику дјеца преузела кључеве града и да су изнијели своје потребе и шта би то било добро за њихов град. Сматрам да је веома важно, а то сам сугерисала и градоначелнику, да се саслушају потребе дјеце, јер они ће најаутентичније препознати шта то њима треба,“ рекла је Јованка Вуковић, замјеница Омбудсмана за дјецу Републике Српске.

Сарадња свих институција, локалне заједнице и Омбудсмана за дјецу је важна и у најбољем интересу дјеце, закључено је на састанку. У оквиру Дјечије недеље замјеница Омбудсмана за дјецу одржала је радионицу у ОМШ „Војин Комадина“ на тему „Школа пријатељ дјеце“.

Pin It on Pinterest

Share This