Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник Ивановић: Технички школски центар добар примјер другима по раду и резултатима

Градоначелник Ивановић: Технички школски центар добар примјер другима по раду и резултатима

17.03.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић посјетио је данас Технички школски центар гдје га је директор школе Горан Грујић упознао са активностима и пројектима које су реализовали и о плановима који су пред њима. Након обиласка школе, градоначелник је поручио да ова установа може бити примјер многима по свом раду, организованости и добрим резултатима.

Он је истакао да је и сам некада био ученик Техничког школског центра, те да је видео да су данашњи услови за похађање наставе изузетно добри.

„Средњошколци овдје имају могућност да много науче и да, када сутра заврше школу, буду тражени на тржишту рада. На њима је само да се труде, уче и поштују своје професоре.“   

Градоначелник је подсјетио да је ова средњошколска установа имала подршку Града Зворника претходних година, те да ће је имати и у наредном периоду.

„Добро је познато да Град Зворник значајна средства улаже у образовање. Проширујемо капацитете вртића, финансирамо предшколско и основно образовање. У задњих неколико година изграђене су нове школе, као и нове фискултурне сале. Примјера ради, само у задње двије и по године урађене су три фискултурне сале захваљујући, прије свега, Влади Републике Српске, Федералном министарству, донаторима и градском буџету. Издвајамо из буџета око 200.000 КМ на годишњем нивоу за подршку студентима кроз стипендије, а такође финансирамо и превоз ученика до школа и назад са око 500.000 КМ. Све су то показатељи да водимо рачуна о образовању и то ће бити наша политика и убудуће.“

Грујић приликом данашње посјете градоначелнику уручио Захвалницу за несебичан допринос у раду и развоју школе.

„Добили смо увјеравање од стране градоначелника да ће Градска управа, као и до сада, учествовати и пружити нам подршку у свим пројектима битним за школу. Евидентно је да ми у школи имамо доста разлога за задовољство, али такође и много праваца за даљи развој.“

Градоначелник је данас посјетио кабинет са СТЕМ лабораторијом у којем ученици раде  на пројектовању одређених машинских склопова и исте те машинске склопове праве на 3Д штампачу. „У машинској и електо радионици упознао се са радом наших ученика који се образују за занимања машински и електро техничар. Ту је, поред осталог, видео и пројекат паметне куће који је презентовао проф. др Божо Илић, која је 2020. године освојила награду као најбољи пројекат, а професор награду као најбољи иновативни наставник у БиХ“ – рекао је Грујић.

Претходно је градоначелник разговарао са представницима Савјета ученика који су га информисали о својим активностима од којих бројне имају хуманитарни карактер.

Технички школски центар похађа 730 ученика. Тренд је сталног повећања броја ђака, а то се види и у поређењу са школском 2016/17 годином када су имали 540 средњошколаца.

Pin It on Pinterest

Share This