Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник Ивановић донирао шаховску опрему О.Ш. „Петар Кочић“ у Козлуку

Градоначелник Ивановић донирао шаховску опрему О.Ш. „Петар Кочић“ у Козлуку

16.02.2024.

Посјету Основној школи „Петар Кочић“ у Козлуку , градоначелник Зворника Бојан Ивановић искористио је да члановима новоформиране шаховске секције уручи нове шаховске табле и сатове, односно литературу посвећену овом спорту, а која им је била неопходна како би се унаприједио рад секције. 

Донирана опрема је наш мали знак пажње овој подручној школи и њеним ученицима који су препознали важност бављења спортом, поручио је градоначелник Бојан Ивановић. 

„Обрадовала ме је вијест да је у Основној школи „Петар Кочић“ у Козлуку покренута шаховска секција и одлучио сам на овај начин помоћи њен рад. Шах је најбољи спорт за вјежбање најбитнијег органа у нашим тијелима: мозга. Осим што помаже развоју и расту мозга, побољшава креативност, читање, памћење, учи нас планирању и предвиђању. Жеља ми је да у будућности буде што више шаховских и других секција у зворничким подручним школама“  – рекао је Ивановић. 

Гест градоначелника одушевио је ученике,али и директора ове школе Славицу Милић. 

„У име ученика, наставника и своје лично име, захваљујем се градоначелнику на донираној опреми подршци коју је пружио нашим ученицима. На овај начин нашој школи је омогућено да побољша и унаприједи рад шаховске секције и да прилику већем броју ученика да се укључе у исту“ – истакла је Милићева. 

Шаховска секција у Козлуку броји 15 чланова, а води је наставник математике Жељко Милићевић. На недавно одржаном општинском такмичењу у шаху, ученици ове школе освојили су друго мјесто. У овој школи се надају да ће њихов примјер слиједити и друге зворничке школе, јер научно је доказано да шах позитивно утиче, прије свега, на развој креативности код дјеце и младих.

Pin It on Pinterest

Share This