Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник Ивановић: Честитка поводом Дана државности Србије

Градоначелник Ивановић: Честитка поводом Дана државности Србије

15.02.2024.

Поштовани,

Дан државности Србије – Сретење је државни празник Србије који се прославља 15. и 16. фебруара. Установљен је у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак, као дан сјећања на почетак Српске револуције. Такође, прославља се као Дан уставности Србије у спомен на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије – Сретењски устав.

Бојан Ивановић, градоначелник Зворника честитао је празник свим грађанима Србије истичући да су државотворни путеви настанка Србије понос свим Србима, ма гдје год они живјели.

„Руководству Републике Србије и свим њеним држављанима честитам Дан државности, годишњицу почетка Првог српског устанка и усвајања Сретењског устава. Државности није могло бити без слободе и независности, за коју се изборио српски народ кроз своје јединство око највишег циља. Данас се не обиљежава само слободарска традиција једног народа, већ и поштовање свих грађана Србије, којима желим обиље напретка и просперитета, јер јака и стабилна Србија је гарант стабилности и мира у цијелом нашем региону. Заједничким напорима, уз значајну финансијску подршку Владе Србије у посљедњих неколико година, у Зворнику је реализовано више значајних инфраструктурних пројеката који су побољшали услове живота наших грађана. Искрено вјерујем да ће та сарадња убудуће бити на још вишем нивоу, на понос свих становника лијеве и десне обале Дрине,“ рекао је градоначелник Ивановић.

Празник Републике Србије биће обиљежен у свим општинама и градовима Српске синхронизовним ватрометом чији ће почетак бити 15. фебруара у 20 сати 32 минута и 11 секунди. У Зворнику ће ватромет бити испаљен са градског стадиона.

С поштовањем,

ГРАДОНАЧЕЛНИК

Бојан Ивановић

Pin It on Pinterest

Share This