Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник Ивановић честитао „Палети“ рођендан

Градоначелник Ивановић честитао „Палети“ рођендан

08.02.2024.

Зворничка сликарска радионица „Палета“ 4. фебруара обиљежила је 21 годину постојања. Поводом рођендана једног од симбола културе у Зворнику, градоначелник Бојан Ивановић посјетио је „Палету“ и честитао рођендан члановима и оснивачу сликарске радионице, сликару и педагогу Јови Лалићу.

„Преданим радом, великим ентузијазмом и неоспорним талентом премашили сте сопствене циљеве постављене фебруара 2003. године, а који су се прије свега односили на афирмацију ликовне културе. У протекле двије деценије урадили сте и пуно више. Културном животу Зворникa подарили сте једну нову димензију, а „Палета“ је постала незаобилазан културни симбол не само Зворника, већ и цијеле регије и Републике Српске. Ваша дјела красе домове широм свијета, а ваше уличне сликe и главну зворничку улицу. Желим вам да останете досљедни властитим вриједносним и културним начелима, да врата ваше радионице буду широм отворена за све зворничке малишане, а Градска управа ће као и до сада адекватно помагати, јер култура не може постојати без друштва, као ни друштво без културе“ – поручио је Ивановић.

Дуже од двије деценије професор Лалић своје знање и вјештину преноси на генерације младих зворничких умјетника, који му сопственим залагањем, дисциплином и радом враћају на најбољи начин. Поносан је на остварено, као и на сарадњу са Градском управом.

„Хвала градоначелнику Ивановићу на овој посјети. Знак пажње који нам је указао је потврда да поштује оно што смо радили и што радимо. Захвални смо Градској управи на подршци свих ових година. Наставићемо радити предано и квалитетно, а један од циљева у будућности нам је и рестаурација уличних слика које смо претходних година „поклонили“нашем граду “ – истакао је Лалић.

Сликарска радионица „Палета“, основана је 4. фебруара 2003. године, с циљем едукације младих на пољу ликовне културе. Поносно је угостила дјецу, младе и старије, који имају таленат или желе да науче, а кроз њен атеље прошло је више стотина чланова који су се годинама упознавали са чарима боја, кистова, платна, али и животних вриједности. Чланови „Палете“ учествовали су на бројним манифестацијама и изложбама и освојили су прегршт награда и на најбољи начин су репрезентовали Зворник.

Pin It on Pinterest

Share This