Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић даривао је данас бебу која је у 2021. години прва рођена у зворничком породилишту. Срећна мајка Дајана Новаковић из Роћевића родила је дјевојчицу Хелену 1. јануара у 19:00 часова.

Уручујући златник са грбом Града Зворника градоначелник је рекао да је добар знак када се првог дана нове године роде дјеца.

„Наш град је богатији за двије дјевојчице, јер се и јутрос, управо смо сазнали, родила још једна и  дариваћемо и њу. Ово је лијеп почетак године, а жеља нам је да породилиште буде најзапосленији дио наше градске болнице и да  највише ради. Честитам мајци Новаковић, као и другој породиљи Наталији Сими-Ћулум и њиховим породицама. Ову традицију наставићемо и убудуће са жељом да нас буде више, да овдје опстајемо и остајемо.“

Градоначелник је додао да је ово још једна прилика да изрази захвалност свим медицинским радницима за све што су дали у прошлој години.

„Захвалност и особљу на гинекологији и свима онима који дају свој допринос да се ова ситуација са пандемијом преброди шо је могуће лакше. Наша је жеља да наш град буде град дјеце и то ће тако бити, а посматрајући неке параметре све наводи да ће у овој години бити преко 500 порођаја. Градска управа заједно са Владом Републике Српске и даље ће се борити да се побољшавају услови како у градској болници тако, и у вртићу, основним и средњим школама и на нашем факултету. Наша брига о најмлађој популацији се наставља и на томе ћемо у раду Градске управе ставити акценат, што је нека наша политика коју слиједимо све ове године.“

Пресрећна мајка се захвалила на градоначелниковој посјети и дару, истакавши да јој је кћерка које је њено прво дијете, најљепши новогодишњи поклон.  

Директор Болнице Иван Поповић захвалио се градоначелнику који је и ове године даровао прворођену бебу у Зворнику, те особљу породилишта Болнице које вриједно раде и помажу да нас сваке године буде више.

„Кад је ријеч о условима у породилишту и гинекологији Болнице они су добри захваљујући градоначелнику Стевановићу који издваја знатна средства како би се реконструисало и адаптирало ово наше одјељење, а исто тако и институцијама Републике Српске који су издвојили средства за адаптацију и реконструкцију Болнице Зворник и набавку медицинске и немедицинске опреме како би нашем особљу  били што бољи услови за рад, а нашим пацијентима што угоднији боравак у Болници.“

Pin It on Pinterest

Share This