Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

02.01.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић даривао је данас бебу која је прва рођена упородилишту зворничке Болнице у 2020. години.

Градоначелник је честитао мајци Тањи Продановић која је малог Луку донијела на свијет првог минута Нове године. Прворођеној беби пожелио је срећно дјетињство и да буде здрав и напредан дечак.

„И свим нашим малим суграђанима желим исто и нека се дјеца рађају. Градска управа се трудина све начине да помогне и младим брачним паровима и касније родитељима приликом и рођења дјеце и њиховог подизања и школовања. Јако смо срећни што је четворо дјеце рођено у самој новогодишњој ноћи. Тај тренд је настављен и другог дана Нове године и имамо већ осам беба у овој години што је изнад просјека. И 475 рођених беба у прошлој години је импозантан број у односу на трендове какви су, нажалост, на овим просторима. Сви други и овај најважнији параметри говоре да Зворник има перспективу, али очекујемо да ова година буде још бољаи да нас имајош више.“

Градоначелник је подсјетио да је Градска управа још прије десет година сачинила програм пронаталитетне политике који подразумијева помоћ брачним паровима приликом трећег, четвртог и даљих покушаја вантјелесне оплодње, једнократна давања за трећерођено и четврто рођено дијете, као и за прво и друго рођено дијете гдје мајка није запослена, преко реконструкције породилишта, доградње вртића.

„Помажемо породицама са више дјеце у набавци уџбеника, субвенцији мјесечних карата гдје их финансирамо стопроцентно у случају  гдје у породици имају три и више путника школараца, за другог школарца суфинансирамо 50 посто, а за сву дјецу која путују 30 посто. Могу да најавим да у овој години очекујемо смањење цијена боравка дјеце у предшколској установи и хоћу да кажем да чинимо све да нашим суграђанима олакшамо подизање дјеце. Као Градска управа морамо се понашати и убудуће барем као до сада, и још одговорније како би стварали климу за нове бракове,нова рађања, подизање дјеце.“

Тања Продановић која је постала мама по други пут рекла је да јој је Лука најљепши новогодишњи поклон. Она се захвалила на златнику истакавши да је дар од градоначелника други златник који је Лука добио, јер га је даривала и предсједник Републике Српске Жељке Цвијановић, тако да је њему, како је рекла,пут већ поплочан златом.

Pin It on Pinterest

Share This